cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Το πρώτο Data Center στο Ηράκλειο είναι γεγονός

Στα εγκαίνια του πρώτου Data Center στο Ηράκλειο «Heraklion 1» βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη και σε supermarket για το καλάθι του νοικοκυριού

Το πρώτο Data Center στο Ηράκλειο είναι γεγονός

Μετά μάλιστα από το Data Center ανέφερε πως θα επισκεφθεί και τις δυο τοπικές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσει πώς πηγαίνει στην Κρήτη το καλάθι του νοικοκυριού.

Με μισή ώρα καθυστέρηση ήρθε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια του πρώτου Data Center στο Ηράκλειο «Heraklion 1».

Πρόκειται για το πρώτο Data Center που δημιουργεί η εταιρία Lamda Hellix στην Κρήτη, ενισχύοντας το ρόλο της ως κόμβου συνδεσιμότητας στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρία εγκαθιστά στη ΒΙΠΕ ένα σύγχρονο Data Center, το οποίο θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη.

“Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που είμαστε εδώ στην έναρξη κατασκευής ενός μεγάλου data Center στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα σε digital επίπεδο και σε τομέα υψηλής τεχνολογίας μας είναι πολλές και μας κάνουν υπερήφανους. Όλα αυτά συντελούν στο να κάνουν το digital realty μια πραγματικότητα”, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

“Θεωρούμε ότι η επένδυση που κάνουμε εδώ είναι σημαντική και έχει την αντίστοιχη σημασία με αυτή της Αλεξανδρούπολης”, δήλωσε σχετικά ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

Τον Υπουργό συνόδευε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης και στο … παρασκήνιο των συζητήσεων μαθεύτηκε πως ο Άδωνις ζήτησε να πάει παντού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretanews ο κύριος Υπουργός έχει επισκεφτεί κατάστημα της γνωστής κρητικής αλυσίδας supermarket Χαλκιαδάκη, ενώ έχει περάσει ήδη από τα Πλαστικά Κρήτης, το ΣΥΝΚΑ και αν το πρόγραμμα του το επιτρέψει θα επισκευτεί και τον Όμιλο Καράτζη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon