cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ενα στοιχείο που δεν κολακεύει το project του ΟΦΗ

Στην εποχή του Γκέραρντ, βγήκαν Μαχλάδες, Σταυρακάκηδες, Δερμιζάκηδες και άλλοι, τώρα; Το τραγικό, αλλά ταυτόχρονα και ντροπιαστικό στατιστικό στοιχείο για τον ΟΦΗ…

Ενα στοιχείο που δεν κολακεύει το project του ΟΦΗ

Σύμφωνα με τη μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών (CIES Football Observatory), ο ΟΦΗ είναι η χειρότερη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, σε ανάδειξη νέων παιδιών.

Ο ΟΦΗ είναι ουραγός στην σχετική λίστα, καθώς φέτος δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα παιδί απο τα σπλάχνα του!

Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης, είναι πρώτος, έχοντας χρησιμοποιήσει 8 ποδοσφαιριστές, που έχει αναδείξει απο τα τμήματα υποδομής του.

O ΟΦΗ έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες, αλλά προφανώς η τεχνική ηγεσία, κρίνει ότι δεν είναι έτοιμοι, να πάρουν το βάπτισμα του πυρός, ακόμα και στα αδιάφορα παιχνίδια των play out.

Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν οι 18χρονοι Χαλκιαδάκης και Αποστολάκης, οι οποίοι όμως δεν έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής.

Τρία χρόνια στη νέα εποχή του ΟΦΗ, παρά την οργάνωση που έχει γίνει στις ακαδημίες, τη στελέχωση με πολλούς προπονητές καταγράφεται ως αποτυχία, το γεγονός, ότι δεν έχει αναδειχθεί ούτε ένα παιδί.

Σίγουρα, όλη αυτή η αναδόμηση που επιχειρείται χρειάζεται χρόνο για να δείξει αποτέλεσμα, αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια και για την ώρα ο ΟΦΗ είναι η τελευταία της κατηγορίας, σε χρησιμοποίηση παιδιών απο τις υποδομές του.

Το στοιχείο αυτό, θα έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθέν της προσπάθειας, καθώς ακόμα και στα δύσκολα χρόνια του ΟΦΗ, αναδείχθηκαν νέα παιδιά, όπως ο Περογαμβράκης, ο Φαζός, ο Μπολάκης και τελευταία ο Νοικοκυράκης, ο Σουρνάκης, οι οποίοι όμως σήμερα δεν βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ (έχουν δοθεί δανεικοί).

Ενώ στην εποχή του Γκέραρντ, βγήκαν Μαχλάδες, Σταυρακάκηδες, Δερμιζάκηδες και άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΦΗ θα πρεπει να επιταχύνει πάνω σε αυτό, καθώς ήδη η νέα εποχή συμπληρώνει τρία χρόνια και το στοιχείο αυτό, κάθε άλλο απο την κολακεύει.

Ισως, η αναδόμηση και τα νέα γήπεδα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, βοηθήσει να γίνει κάτι καλύτερο, στα επόμενα χρόνια.

Με βάση την έρευνα, που δημοσιοποίησε  το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, η Super League 1, σαν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνολικά, είναι ουραγός στη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής.

Η έρευνα έγινε μεταξύ σαράντα πρωταθλημάτων και αφορά ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα τμήματα υποδομής μίας ομάδας (από 15 έως 21 ετών) για τουλάχιστον τρία χρόνια.

42 ομάδες, από τα 40 πρωταθλήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, δεν χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής τους.

Ανάμεσά τους και τρεις Ελληνικές: ο ΟΦΗ, ο Άρης και ο Ιωνικός. 

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων της Super League ως προς τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες τους:

  1. Αστέρας Τρίπολης 15.4% (8 ποδοσφαιριστές)
  2. ΠΑΟΚ 11.7% (5)
  3. Παναιτωλικός 10% (5)
  4. Παναθηναϊκός (7.3% (5)
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 4.6% (3)
  6. Ολυμπιακός 3.5% (5)
  7. ΑΕΚ 1.4% (5)
  8. Ατρόμητος 1.4% (3)
  9. Βόλος 0.8% (2)
  10. Λαμία 0.3% (2)
  11. Απόλλων Σμύρνης 0.1% (1)
  12. Άρης 0% (0)
  13. Ιωνικός 0% (0)
  14. ΟΦΗ 0% (0)

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon