cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Την Κυριακή ο 10ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Η απόσταση είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με δωρεάν συμμετοχή…

Την Κυριακή ο 10ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 10ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας, ο οποίος πραγματοποιείται πάλι φέτος ύστερα από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Με αφετηρία τους Αποστόλους, οι ποδηλάτες διασχίζουν τα χωριά Σαμπά, Ζωφόροι, Βόνη Γαλατά, Θραψανό και θα καταλήξουν στην περιοχή Λειβάδες, σε μια όμορφη διαδρομή.

Η απόσταση είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με δωρεάν συμμετοχή που διαρκεί από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο, θα υπάρχουν προς ενοικίαση, αρκεί να δηλωθεί στους συλλόγους μέχρι την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Ο ποδηλατικός γύρος γίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ενώ συνεργάζονται οι  πολιτιστικοί σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζοφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.

Όπως αναφέρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, «πρόκειται για μια εκδήλωση που σχετίζεται με την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον και στηρίζεται από το Δήμο Μινώα. Ο ποδηλατικός γύρος διατρέχει τα χωριά που συμμετέχουν, αναβιώνοντας τις δεκαετίες 1950 -1960 που το ποδήλατο  ήταν μέσο μεταφοράς για μαθητές, τεχνίτες, επαγγελματίες κ.α.. Επίσης, στέλνει το μήνυμα για τη θέση που πρέπει να έχει το ποδήλατο στην καθημερινότητα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και ως ήπια μορφή ασκήσεις».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon