cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Ηρωποιήσαμε και τους ακροδεξιούς

Οι νομοθετικές ακροβασίες της κυβέρνησης, με την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, έχουν ήδη δώσει ένα λούστρο αντισυστημικότητας στον χώρο στα δεξιά της ΝΔ…

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Ηρωποιήσαμε και τους ακροδεξιούς

Ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ηρωοποίησης – ιδίως στις νεότερες γενιές – των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων που εμφανίζονται σαν “θύματα” και “διωκόμενα” από το σύστημα.

Οι νομοθετικές ακροβασίες της κυβέρνησης, με την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, έχουν ήδη δώσει ένα λούστρο αντισυστημικότητας στον χώρο στα δεξιά της ΝΔ, άσχετα από το γεγονός πως η ακραία δεξιά αποτελεί ιστορικά το – κυριολεκτικά – “δεξί χέρι” του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

Είναι νομίζω πια κοινή πεποίθηση πως η ύπαρξη ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων λειτουργεί σαν “μπαμπούλας” μπροστά σε μια πιθανή άνοδο των κοινωνικών αγώνων: “για καθίστε φρόνιμα γιατί υπάρχουν και χειρότεροι”.

Είναι ένας εκβιασμός που λειτουργεί για ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, ιδίως αυτών που κατατάσσουν τον εαυτό τους στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Την ίδια στιγμή τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών παρουσιάζουν αλματώδη άνοδο κατα 58%.

Ειδικότερα για τις 70 εισηγμένες που έχουμε αποτελέσματα μαζί με τις 4 συστημικές τράπεζες τα κέρδη μέσα στο 2022 έφτασαν τα 8,6 δισ. ευρώ ενώ και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 47%, ξεπερνώντας κατά πολύ τον πληθωρισμό.

Πως να μην είναι ευχαριστημένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκείνο το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που άμεσα η έμμεσα έχει συνδέσει την δική του ευμάρεια με το ξεζούμισμα της πλειοψηφίας και την καταστροφή/ξεπούλημα της χώρας;

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon