cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Με μια βόλτα στα διεθνή θέματα ξεχνιέμαι…

Σάμπως στην διεθνή επικαιρότητα τα νέα είναι καλύτερα; Στην Βραζιλία αντιδράσεις ακόμα για την απόπειρα των Μπολσοναριστών, στην Τουρκία εκλογικά ντουρντουλούκια και… στο καπάκι πεζοναύτες στην Οκινάουα έτοιμοι να πάνε να πάρουν την Ταϊβάν

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Με μια βόλτα στα διεθνή θέματα ξεχνιέμαι…

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην απόπειρα των Μπολσοναριστών να παρεμποδίσουν την προεδρία Λούλα στην Βραζιλία την ίδια ώρα που οι αρχές προχωρούν σε συλλήψεις ακροδεξιών οπαδών του πρώην προέδρου.

Από την μεριά του ο νέος πρόεδρος προχώρησε στην ακύρωση πολλών αποφάσεων του προκατόχου του, όπως την ελεύθερη πώληση όπλων αλλά και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων δημόσιων οργανισμών (πετρέλαια, ταχυδρομεία, πρακτορείο ειδήσεων).

Στην Τουρκία τώρα η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει κοινό υποψήφιο για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές χωρίς την συμμετοχή του φιλοκουρδικού HDP που θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος κάνουμε αναφορά και στην αναγγελία των ΗΠΑ πως θα εγκαταστήσουν 18000 πεζοναύτες στην Οκινάουα στα ανοικτά των κινεζικών ακτών, ανάμεσα σε Ιαπωνία και Ταϊβάν.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon