cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί σε… θάλασσες με μαγιό

Τα πιο θερμά Χριστούγεννα των τελευταίων 20 ετών ζει η Ελλάδα, με τον υδράργυρο να δείχνει 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές – Στην υπόλοιπη Ελλάδα πήγαν για μπάνιο και ηλιοθεραπεία και στην Κρήτη για ράβδισμα!!!

Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί σε… θάλασσες με μαγιό

Η Ελλάδα έγινε… Αυστραλία

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 17 βαθμούς, θερμοκρασία σε ασυνήθιστα επίπεδα για την εποχή, με τους περισσότερους Αθηναίους και όχι μόνο να ξεχύνονται στις παραλίες μιας και η μέρα θύμιζε πιο πολύ άνοιξη παρά χειμώνα.

«Παρόλο που είναι Χριστούγεννα, νομίζω ότι έχει γίνει λάθος στο ημερολόγιο και είναι Πάσχα. Είναι εξαιρετικά εδώ η θάλασσα, πάρα πολύ ωραία».

Οι περισσότεροι που βρέθηκαν στις παραλίες, δεν ήταν χειμερινοί κολυμβητές και για αυτό προτίμησαν να αρκεστούν στην ηλιοθεραπεία και φυσικά να παίξουν ρακέτες.

«Εμείς εδώ ηλιοθεραπεία».

Η χριστουγεννιάτικη αλλά ανοιξιάτικη μέρα οδήγησε πολλούς αδειούχους σε παραλιακές καφετέριες, παρέα με φίλους, μιας και ο καιρός ήταν ευνοϊκός.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι… στην άμμο

Με καλοκαιρινή διάθεση χιλιάδες Θεσσαλονικείς γέμισαν τις κοντινές παραλίες, απολαύσαν το εορταστικό τραπέζι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και μετρούν αντίστροφα για το Πάσχα και το επόμενο καλοκαίρι.

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να απολαύσουν την δροσερή θάλασσα πάρα τις εκδρομές σε χιονισμένα τοπία.

Χριστούγεννα: Εορτασμοί σε… θάλασσες με μαγιό

Τα πιο θερμά Χριστούγεννα των τελευταίων 20 ετών ζει η Ελλάδα, με τον υδράργυρο να δείχνει 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Από την θάλασσα λάδι στο κανονικό το λάδι…

Στην Κρήτη πάλι ο κόσμος δεν προτίμησε τις παραλίες αν και ο καιρός ήταν ιδανικός και η θάλασσα… λάδι, αλλά την έβγαλε στα… χωράφια μαζεύοντας ελιές για να βγάλει το κανονικό το λάδι. Πραγματικά τόσο κόσμο στα λιόφυτα δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τα τελευταία πολλά χρόνια.

Βοηθάει βέβαια και η βεντέμα αλλά κυρίως η τιμή του λαδιού είναι το βασικότερο κίνητρο. Οπότε οι περισσότεροι Κρητικοί προτίμησαν τα… λιόφυτα από τις… παραλίες.

Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν δικές τους ελιές πήγαν ως “εργάτες” σε ελιές φίλων και συγγενών…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon