cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οπλοκατοχής

«Αρκετά με τις μαζικές δολοφονίες», το μήνυμα των διαδηλωτών – Απαιτούν από το Κογκρέσο να νομοθετήσει μέτρα ελέγχου και περιορισμού της οπολοκατοχής

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οπλοκατοχής

Τα περιστατικά ένοπλης βίας συνεχίζουν να «μαστίζουν» τις ΗΠΑ και στη σκιά του πρόσφατου μακελειού στο σχολείο του Τέξας, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Αμερικής ζητώντας τον περιορισμό της οπολοκατοχής.

Όπως αναφέρει το Mega, από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες οι διαδηλωτές απαίτησαν από το Κογκρέσο να νομοθετήσει μέτρα ελέγχου, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι και το λόμπι των όπλων εξακολουθούν να μπλοκάρουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Αρκετά με τις μαζικές δολοφονίες» και «πάρτε μέτρα για να περιοριστεί η οπλοκατοχή», ήταν μερικά από τα μηνύματα στα πλακάτ των διαδηλωτών.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μια οργάνωση που ιδρύθηκε μετά το μακελειό στο Πάρκλαντ το 2018. Τα χρόνια περνούν, οι σφαγές συνεχίζονται.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι Δημοκρατικοί αντιδρούν, ακόμα και στην πρόταση να ανεβεί το όριο ηλικίας για τη αγορά αυτόματου όπλου στρατιωτικού τύπου από τα 18 στα 21 έτη.

Στη διαδήλωση στην Ουάσιγκτον επικράτησε πανικός όταν ένας άνδρας φώναξε ότι κρατάει όπλο και ο κόσμος έτρεξε να καλυφθεί. Ο άνδρας συνελήφθη, πιθανότα ωστόσο να ήταν φαρσέρ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon