cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Ο Κοτζίμα θα κάνει μήνυση για τα Fake News του ΑΝΤ1;

Για να ικανοποιήσουν το αντί-αριστερό τους αφήγημα στον ΑΝΤ1 πήγαν και έδειξαν άλλο πρόσωπο ως δολοφόνο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε και τώρα κινδυνεύουν να φάνε μήνυση…

Ο Κοτζίμα θα κάνει μήνυση για τα Fake News του ΑΝΤ1;

Η εταιρία παραγωγής του Χιντέο Κοτζίμα κατηγορεί για διασπορά fake news και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά με αφορμή τη διασπορά ειδήσεων ότι ο Κοτζίμα είναι ο δολοφόνος του Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΝΤ1 μετέδωσε λάθος φωτογραφίες για τον δολοφόνο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ από τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζεται ως δολοφονός του Άμπε ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι, ο ΑΝΤ1 επέλεξε να βάλει φωτογραφία ενός άλλου Ιάπωνα: Του 58χρονου Χιντέο Κοτζίμα, βραβευμένου δημιουργού τηλεπαιχνιδιών όπως το Metal Gear Solid.

Ο τηλεοπτικός σταθμός εμφάνισε μάλιστα φωτογραφίες όπου ο Κοτζίμα ποζάρει δίπλα σε κάδρο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, καθώς και μια άλλη φωτογραφία στην οποία φοράει χειμωνιάτικο καπέλο με το έμβλημα της Σοβιετικής Ένωσης.

Ε, τι να κάνουμε τώρα αυτές οι φωτογραφίες ικανοποιούσαν το γενικό αφήγημα του καναλιού, αυτές χρησιμοποίησε για να περάσει το μήνυμά του.

Αν δεν τους έπερναν χαμπάρι άνετα σε επόμενο σχετικό τους ρεπορτάζ θα μπορούσαν να μας πασάρουν το δολοφόνο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφιβάλλει κανείς;

Εδώ μια περίοδο μη μπορώντας να βρουν κάποιο πραγματικό σκάνδαλο να προσάψουν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, έψαχναν να βρουν ποιο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ παιρνά με κόκκινο φανάρι…

Θυμίζω πως η χώρα μας με βάση την ελευθερία του Τύπου βρίσκεται στην 108η θέση (τελευταία στην ΕΕ) με βάση την διεθνή αξιολόγηση από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για φέτος. Πέσαμε πάνω από 30 θέσεις (38 θέσεις για την ακρίβεια) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά για του χρόνου μπορούμε και… “καλύτερα”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon