cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Πάνω από 11.200 οι νεκροί

Δίχως τέλος συνεχίζεται το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα σε Τουρκία και Συρία, καθώς μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου – Ενισχύεται η διεθνής βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Πάνω από 11.200 οι νεκροί

Ειδικότερα, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Σημειώνεται πως τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, του ψύχους αλλά και της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά. Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει εκτιμήσεις για 20.000 νεκρούς, ενώ ένας αξιωματούχος της UNICEF για χιλιάδες παιδιά που μπορεί να έχουν πεθάνει.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στο Καχραμανμαράς με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Άγκυρας, θα επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς και θα συντονίσει τα έργα επί τόπου.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, η κυβέρνηση της Συρίας έχει λάβει ως τώρα βοήθεια από μια σειρά αραβικών χωρών μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος και το Ιράκ, καθώς και από τον βασικό σύμμαχό της, τη Ρωσία, η οποία έχει στείλει ομάδες διασωστών και έχει επιστρατεύσει δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στη χώρα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης σε πληγείσες περιοχές, ανάμεσά τους και στο Χαλέπι.

Πάνω από 12.000 νεκροί από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Η κάμερα του euronews βρέθηκε στο Νούρνταγκι, μόλις 10 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης…

Ενισχύεται η διεθνής βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Δύσκολη η πρόσβαση στη βόρεια Συρία

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon