cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Ανοιχτή εκδήλωση για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Μεσαράς

Τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Μεσαράς, θα τεθούν σε δημόσια συζήτηση σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το Πολιτικό Εργαστήρι του Φραγκίσκου Παρασύρη και θα πραγματοποιηθεί στις Μοίρες, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου…

Ανοιχτή εκδήλωση για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Μεσαράς

Η αναπτυξιακή πορεία της Μεσαράς μέσα από τα μεγάλα έργα τίθεται στο επίκεντρο του διαλόγου σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Πολιτικό Εργαστήρι του Φραγκίσκου Παρασύρη, π. βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, στις 18:30 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώ κεντρικοί ομιλητές είναι:

  • Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, π. βουλευτής Ηρακλείου «Ανάπτυξη της Μεσαράς. Προτεραιότητες και ανάγκες».
  • Ο Θάκης Μανιός, Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου, «Αγροτικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία»
  • Ο Γιώργος Ταβερναράκης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου, «Τα αναπτυξιακά έργα της Μεσαράς (οδικό δίκτυο, έργα υποδομής)/
  • Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, π. δήμαρχος Αρκαλοχωρίου- Πρόεδρος ΜΙΝΩΑ Ενεργειακής «Οι ενεργειακές κοινότητες και τα οφέλη στην αγροτική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες».

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανάγκη διασύνδεσης της Μεσαράς με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η πορεία εξέλιξης του έργου για τον Πλατύ Ποταμό, τα οδικά έργα της περιοχής, ο αγροτικός τομέας και σύνδεση με την κυκλική οικονομία, η αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon