cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Αντιδράσεις για το επικείμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το επικείμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ καθώς η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγειας, δεν έφερε, όπως αναμένονταν, κανένα αποτέλεσμα – Κινητοποίηση διοργανώνουν οι εργαζόμενοι…

Αντιδράσεις για το επικείμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ

Με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με την λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Εργαζομένων, προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην είσοδο του νοσοκομείου, με αίτημα την στελέχωση των υπηρεσιών υγείας όχι μόνο Παιδοψυχιατρικής κλινικής αλλά και όλων των κλινικών με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό υγειας δεν έφερε όπως αναμένονταν, κανένα αποτέλεσμα, με ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων.

Όπως τονίζει, η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είχε μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ, ενώ όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν, είχαν ημερομηνία λήξης έτσι φτάσαμε στο οριστικό λουκέτο.

«Δεν ανεχόμαστε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε νομικές μορφές όπως ΝΠΙΔ ή παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την εντατικοποίηση του προσωπικού, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις και την εργασιακή ανασφάλεια που απειλεί δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους και επηρεάζει αρνητικά την παροχή φροντίδας στους ασθενείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ Ηρακλείου καλεί το λαό «να μη δεχτεί ως «κανονικότητα» την αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, την παράδοση του Γ.Ν. Βενιζελείου τμήμα-τμήμα σε ιδιώτες εργολάβους ή την υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγεία».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου αναφέρει:

«Ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δεν είχε ΚΑΜΙΑ πρόθεση να ενισχύσει μια δημόσια και δωρεάν δομή για όλους τους γονείς που τα παιδιά τους συμβαίνει να αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχιατρικής φύσης.. Αλλά είναι προκλητικό την ίδια ώρα που λένε ότι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό, να βάζουν τιμοκαταλόγους στα απογευματινά ιατρεία και να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς για μερικούς μήνες σύμβασης στους αρχαιολογικούς χώρους (με μηνιαίο μισθό 11,222€/μήνα!!)».

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής

Το αναμενόμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας σχετική δήλωση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη.

Όπως τονίζεται, οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο η παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά την άκαρπη σύσκεψη που έγινε διαδικτυακά με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Χάρη Μαμουλάκη, ο προτελευταίος παιδοψυχίατρος παραιτήθηκε στις αρχές Μαρτίου και στην κλινική μένει ένας γιατρός και όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία τα οποία είναι πολλά, οπότε αναγκαστικά θα πηγαίνουν στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon