cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Αντιδράσεις και στον Αποκόρωνα για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου

Ο δήμαρχος Αποκορώνου διαφωνεί με την πιθανή κατάργηση του Εφετείου Κρήτης και τη συγχώνευσή του με το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καθώς και με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Βάμου…

Αντιδράσεις και στον Αποκόρωνα για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου

Την έντονη αντίθεσή του στην πρόταση της κατάργησης του Εφετείου Κρήτης αλλά και του Ειρηνοδικείου Βάμου, εξέφρασε μέσω σχετικής ανακοίνωσης ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαρ. Κουκιανάκης.

Ο κ. Κουκιανάκης διαφωνεί με το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την κατάργηση του Εφετείου Κρήτης και τη συγχώνευσή του με το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καθώς και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων και τη συγχώνευσή τους με τα Πρωτοδικεία της έδρας κάθε νομού, κατ’επέκταση δε και του Ειρηνοδικείου Βάμου.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις προτάσεις αυτές, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη στήριξη των θέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από τον Δήμο Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Ειρηνοδικείο Βάμου καλύπτει δυο δήμους (πρώην επαρχίες), Αποκορώνου και Σφακίων με μεγάλη ιστορία (λειτούργησε ως Πρωτοδικείο του νομού Σφακίων της Κρητικής Πολιτείας με έδρα τον Βάμο).

Το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 .

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon