cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Απεργούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Χανίων

Στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 24 Μαΐου, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων…

Απεργούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Χανίων
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται την Τρίτη 24 Μαΐου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στα Χανιά η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Χανίων στις 10:30. 

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

Επίσης ζητούν την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων εργαζομένων και να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο για να προωθήσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon