cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Απολογούνται οι επτά διακινητές των μεταναστών στις Μοίρες

Στον Ανακριτή Ηρακλείου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπόλοιποι επτά αλλοδαποί οι οποίοι κατηγορούνται για την διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης…

Απολογούνται οι επτά διακινητές των μεταναστών στις Μοίρες

Οι επτά αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών από την οποία προέκυψε θάνατος κατά συρροή, διακοπή της κύησης χωρίς την συναίνεση της εγκύου κατά συναυτουργία δια παραλείψεως και σύσταση συμμορίας.

Από την άλλη πλευρά, οι τρεις ανήλικοι που είχαν επίσης συλληφθεί, απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις ανήλικοι θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε κάποια δομή λόγω της ανηλικότητας τους, ενώ η επιμέλειά τους ανατέθηκε σε επιμελητή της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης ανοιχτά των Χανίων, όταν χρειάστηκε να γίνει αεροδιακομιδή ενός 4χρονου κοριτσιού που είχε πρόβλημα υγείας.

Είχε μεσολαβήσει η περισυλλογή των μεταναστών από το φορτηγό πλοίο «BCC Pearl» και ο καπετάνιος είχε ενημερώσει τις αρχές για την τραγική κατάσταση που βρισκόταν το παιδί. Οταν το ελικόπτερο προσγειωνόταν στο νοσοκομείο των Χανίων, το απόγευμα της Τρίτης, το παιδί ήταν ήδη νεκρό λόγω της ασιτίας και της αφυδάτωσης που είχε υποστεί. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon