cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ανακοινώσεις ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστελίου

Κατά της ξενοδοχοποίησης των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι στα Χανιά, τάσσονται κόμματα, φορείς και οργανώσεις της πόλης, μία μέρα μετά την ανακατάληψη των κτιρίων από την συλλογικότητα Rosa Nera…

Ανακοινώσεις ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστελίου

Κατά της ξενοδοχοποίησης των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι στα Χανιά, τάσσονται κόμματα, φορείς και οργανώσεις της πόλης, μία μέρα μετά την ανακατάληψη των κτιρίων από την συλλογικότητα Rosa Nera.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανιών τονίζει πως βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας «που στήνει δίχτυ προστασίας ενάντια στη ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι και θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση αυτού του κοινωνικού αιτήματος».

«Η Ακρόπολη της Παλιάς Πόλης των Χανίων, δεν έχει ανάγκη τεκμηρίωσης, ούτε προβολής της βαρύνουσας σημασίας και ιδιαιτερότητας που αυτή φέρει. Είναι αυτονόητη και δεδομένη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταδικάζει τις ενέργειες του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αντί, όπως αναφέρει, να αξιοποιήσει τα τρία κτίρια ιδιοκτησίας του στον λόφο Καστελλίου στα Χανιά προς όφελος των φοιτητών του και της χανιώτικης κοινωνίας, «τα εκχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία φάντασμα, η οποία με την προστασία των δυνάμεων καταστολής επιχειρεί αυτές τις μέρες να υλοποιήσει τα σχέδια της για τη δημιουργία στον λόφο πολυτελούς ξενοδοχείου με πισίνα».

«Ο ΣΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό της Χανιώτικης κοινωνίας που εναντιώνεται στο ξεπούλημα του Λόφου Καστελλίου σε ιδιώτες. Η ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλλι εξάλλου είναι ενάντια στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τα Χανιά, το οποίο δεν επιτρέπει εμπορευματικές χρήσεις στην αυλή και στα κτήρια του λόφου», υπογραμμίζουν οι αρχαιολόγοι.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρωτοβουλία για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, η οποία τονίζει ότι «ο αγώνας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι είναι ο ίδιος αγώνας για υπεράσπιση των δημόσιων χώρων που στενάζουν στην πόλη μας από τη μονοκαλλιέργεια της τουριστικής βιομηχανίας. Ένας αγώνας που συνδέεται με τους αγώνες για το πάρκο Μαρκοπούλου, το Παλίγκρεμνο, το Αποπηγάδι κ.λ.π.».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η συλλογικότητα της Rosa Nera προχώρησε σε ανακατάληψη των κτιρίων της κατάληψης τα οποία είχαν εκκενωθεί για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, στις αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon