cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Δίκτυο 16 πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο Πλατανιά

Παρουσιάστηκε το Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο Πλατανιά που περιλαμβάνει 16 νέες διαδρομές, συνολικού μήκους περίπου 130 χιλιομέτρων, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κυριότερα σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος…

Δίκτυο 16 πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του “Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών” του Δήμου Πλατανιά στο Πολύκεντρο Βουκολιών, από τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η παρουσίαση αφορούσε τις 16 νέες πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά, συνολικού μήκους περίπου 130km, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κυριότερα σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως και σημαντικό αριθμό οικισμών και χωριών.

Πρόκειται για κυκλικές διαδρομές, για τη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζοπόρων, ώστε να επιστρέφουν στο σημείο εισόδου τους.

Το Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών έρχεται να προστεθεί στα υφιστάμενα μονοπάτια-φαράγγια όπως το Κυδώνι-Μποριανό στα Καράνου, της Σαρακίνας στα Μεσκλά, το Βαβουλέδω στα Παλαιά Ρούματα αλλά και της περιπατητικής διαδρομής Σκαφιώτο-Γλώσσα-Μοθιανά, που ο Δήμος Πλατανιά έχει ήδη αναδείξει και συντηρεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, στόχος είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, με την προσέλκυση πεζοπορικού τουρισμού μέσα από την προβολή της ενδοχώρας μας και κατ’ επέκταση η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Οι ψηφιακοί χάρτες των πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Πλατανιά είναι ελεύθερα προσβάσιμοι από εδώ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon