cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Δήμος Μινώα: Διεκδικούν μέτρα για την ανάσχεση της ερημοποίησης των χωριών

Με ερήμωση απειλούνται δέκα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα οποία, μέσω των πολιτιστικών τους συλλόγων, εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ζητούν μέτρα ανάσχεσης αυτής της πορείας…

Δήμος Μινώα: Διεκδικούν μέτρα για την ανάσχεση της ερημοποίησης των χωριών

Το ζήτημα θα συζητηθεί εκτενώς σήμερα το απόγευμα, σε εσπερίδα που διοργανώνεται στις 7 στο Πολύκεντρο Ινίου, με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και φορέων. Θέμα της διοργάνωσης είναι: «Βιώσιμη Ανάπτυξη στους μικρούς Σεισμόπληκτους Οικισμούς του Νομού Ηρακλείου. Οι Προκλήσεις – Οι Ευκαιρίες».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και τα περίχωρα, δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση και καμιά εξέλιξη για την αποκατάσταση των συνεπειών που προκλήθηκαν.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για αδιαφορία της πολιτείας, που εντείνει την ανασφάλεια στους σεισμόπληκτους, με την ψυχολογία να καταρρέει, να δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και οι κάτοικοι να φυλλοροούν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής σε άλλους τόπους.

Η πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων των μικρών σεισμόπληκτων οικισμών στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων, στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην διεκδίκηση μέτρων για την ανάσχεση της ερημοποίησης των μικρών ιστορικών οικισμών της ενδοχώρας του Ηρακλείου, που έχουν επιβιώσει επί αιώνες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αρχοντικού, Βόνης, Γαλατά, Ινίου – Μοναστηρακίου, Καλού Χωριού, Μαχαιρά, Μουσούτας, Ρουσσοχωρίων και ο Σ.Ε.Π. Σαμπά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon