cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τι θα γίνει με τα μνημεία που χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Για να είμαστε ειλικρινείς μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας προς την κατεύθυνση διάσωσης πληγέντων από το σεισμό μνημείων…

Τι θα γίνει με τα μνημεία που χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Να θυμίσουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων πως εκτός από τους σεισμόπληκτους πολίτες, που είναι στο περίμενε για να ξαναμπούν στα σπίτια τους, που κατέστρεψαν οι σεισμοί του Σεπτεμβρίου του 2021, υπάρχουν και μια 40αρια μνημεία επί των οποίων υπήρξαν δεσμεύσεις για σωστικές εργασίες και πλήρη αποκατάσταση.

Στις 17 Νοεμβρίου 2021 η Λίνα Μενδώνη από την Περιφέρεια Κρήτης είχε εξαγγείλει την άμεση έναρξη σωστικών εργασιών στα μνημεία που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ηρακλειώτη βουλευτή η κ.  Μενδώνη, δήλωσε πως εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η χρηματοδότηση με 1,5 εκ ευρώ  των άμεσων μέτρων διάσωσης για δεκάδες μνημεία της Κρήτης που επλήγησαν από τον σεισμό και τις πολλές μετασεισμικές δονήσεις του Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό το κονδύλι βρίσκεται στη διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, από τις 16 Νοεμβρίου.

Για να είμαστε ειλικρινείς μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας προς την κατεύθυνση διάσωσης πληγέντων από το σεισμό μνημείων.

Τα μισογκρεμισμένα από τον εγκέλαδο μνημεία πέρασαν ένα δύσκολο χειμώνα που βάθυνε στις πληγές τους κι αν χρειαστεί να περάσουν κι άλλο η πιθανότητα να μετατραπούν όλα σε σωρό από πέτρες είναι μεγάλη.

Βέβαια θα μας πείτε, παρά τις τόσες τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις εδώ δεν έχουν καταφέρει οι άνθρωποι που επλήγησαν από τους σεισμούς να ξεκινήσουν με κρατική χρηματοδότηση να φτιάχνουν τα σπίτια τους και θα φτιαχτούν τα μνημεία;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon