cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Δολοφονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη – Ένοχος ο σύζυγος

Ένοχος κρίθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο 55χρονος σύζυγος της 47χρονης…

Δολοφονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη – Ένοχος ο σύζυγος
Το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε ένοχο τον 55χρονο σωματοφύλακα και πρώην υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, για τον θάνατο της 47χρονης συζύγου του, Έφης Τσιχλάκη, στο Κολυμπάρι το 2016.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και μείωσε το πλαίσιο ποινής στα 8 έτη. Επίσης, αφαιρούνται οι δεκαεπτά μήνες της προφυλάκισης πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Η Εισαγγελέας Χανίων κατά την πρότασή της, ανέφερε ότι απεδείχθη ότι υπήρξε θάνατος σε δυο χρόνους, πρώτα δηλαδή υπήρξε στραγγαλισμός και μετά πυροβολισμός και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας, απαλλαγή για ενδοοικογενειακή βία και ενοχή για οπλοκατοχή.

Η έφεση

Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και ύστερα από τρεις συνεδριάσεις το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αθώος. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία: οι τρεις τακτικοί δικαστές ψήφισαν ενοχή, με μακροσκελέστατη αιτιολογία, αλλά οι τέσσερις ένορκοι πείστηκαν από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Το 2017 ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης Χαράλαμπος Μωυσίδης άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι αρχίζει ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης.

Ο σύζυγός της, σωματοφύλακας και πρώην υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, είχε δηλώσει πως ήταν στο σπίτι μαζί της, είχε συλληφθεί και ισχυριζόταν πως πρόκειται για αυτοκτονία. 

Ο εισαγγελέας που άσκησε την έφεση σημειώνει πως από τις καταθέσεις, τα έγγραφα και την απολογία του κατηγορουμένου, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μία φορά κατά της συζύγου του με αποτέλεσμα να της προκαλέσει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι και πως αποδείχθηκε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά τα δεδομένα δεν αξιοποιήθηκαν ορθά από την πλειοψηφία, δηλαδή τους ενόρκους του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon