cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Δράσεις του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μητέρας Γης

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων στην περιοχή της Χρυσής Ακτής και στους Αγίους Αποστόλους – Οργανώνοντας δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητέρας Γης…

Δράσεις του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μητέρας Γης

Με μεγάλη προσέλευση και εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων στην περιοχή της Χρυσής Ακτής και στους Αγίους Αποστόλους.

Πολίτες όλων των ηλικιών, μικρών και μεγάλων παιδιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και φύτευσαν περισσότερα από 50 νέα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων αλμυρίκια, χαρουπιές και μουριές.

Ταυτόχρονα, οι εθελοντές εκτός από τις εργασίες δενδροφύτευσης και οριοθέτησης/σηματοδότησης των νέων δέντρων, προχώρησαν και σε συμβολικό καθαρισμό στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων, απομακρύνοντας μικρές ποσότητες σκουπιδιών στα σημεία.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητέρας Γης διοργανώνει σειρά δράσεων στο μοναδικό, φυσικό τοπίο που προσφέρει η ύπαιθρος.

Για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, κάθε Κυριακή και συγκεκριμένα στις 14/04, στις 21/04 και στις 28/04 θα πραγματοποιηθούν οικολογικές εξορμήσεις σε μοναδικές περιπατητικές διαδρομές και φαράγγια, με σκοπό να γνωρίσουν οι πολίτες καλύτερα την ύπαιθρο του Δήμου Χανίων αλλά και να προσφέρουν στη φύση, συμμετέχοντας σε εθελοντικούς καθαρισμούς.

Συγκεκριμένα: Κυριακή 14/04, στις 10:00 Φαράγγι Κυκλάμινου, με σημείο συνάντησης τον Βαντέ – είσοδος του φαραγγιού. Κυριακή 21/04, στις 10:00 μονοπάτι Θερίσο- Αλιάκες- Μονοσκαφίδι με σημείο συνάντησης την πλατεία Θερίσου. Κυριακή 28/04, στις 10:00, μονοπάτι Κατωχώρι- Δίκταμο- Στύλος με σημείο συνάντησης την πλατεία Κατωχωρίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon