cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο…

Όταν πήγαινε ο Τσίπρας στη Γαύδο, ο Μητσοτάκης ήταν 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος. Ποια τα συμπεράσματα μας από την… επίσκεψη Μητσοτάκη στην Γαύδο;

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο…

Πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού μετά από 26 χρόνια στη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της ελλαδικής επικράτειας. Αυτό ήταν το επικοινωνιακό αφήγημα που έπαιξε από τον φιλοκυβερνητικό (sic) Tύπο όλες τις προηγούμενες ημέρες. Και δεν βρέθηκε ένας, ένας μόνο όχι δυο, σοβαρός δημοσιογράφος να μας θυμίσει πόσες φορές στα 3.5 χρόνια θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κατέβει ο κύριος Πρωθυπουργός στα Χανιά για μπανάκια. Είναι τόσες πολλές οι φορές που έχουμε χάσει το μέτρημα.

Μόνο τους τελευταίους μήνες του φετινού καλοκαιριού -το καλοκαίρι στην Κρήτη κρατάει και το Φθινόπωρο- παίζει ο Κυριάκος ο ανέμελος να πήγε 2-3 φορές στα Μάρμαρα δίπλα από τα Σφακιά και απέναντι από την Γαύδο για παραθερισμό και μπανάκι.

Ε δεν μπορούσε να πεταχτεί και απέναντι στην Γαύδο μια βόλτα;

Οπότε για εμάς εδώ η είδηση δεν είναι ότι ο Κυριάκος πήγε στην Γαύδο 3,5 χρόνια μετά που βγήκε ΠΘ και μετά από αμέτρητες φορές που πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον νομό Χανίων, αλλά που πήγε σε θάλασσα εκτός καλοκαιριού και μάλιστα χωρίς τα μπανιερά του. Αυτό ναι μάλιστα είναι είδηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι πατριωτικά παραμύθια για όσους αρέσκονται να φοράνε ενίοτε και… περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους μακονομάχους ή… τελευταία τους τουρκοφάγους.

Μάθαμε μάλιστα πως πλέον στην Γαύδο έχουμε και καινούριο στρατιωτικό φυλάκιο και μπράβο μας. Δεν θα πούμε ότι αυτό δεν εξυπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της πατρίδας μας και υπάρχει εκεί μόνο για να καλύπτει τα πιο… εναλλακτικά βύσματα ή για να τρώνε σανό οι μπατριώτες και μας περάσετε για τίποτα λαϊκιστές, εθνομηδενιστές ή πράκτορες του Ερντογάν.

Θα πούμε όμως ότι το ακριτικό νησί εκτός από… φυλάκια χρειάζεται και σχολεία.

Και δεν έχει σχολεία ή μάλλον έχει αλλά η πατριώτισσα η Κεραμέως, η υπουργός Παιδείας, δεν θεωρεί αρκετά πατριωτικό να στείλει και καθηγητή εκεί να κάνουν μάθημα τα παιδιά. Και όπως μάθαμε τα 2 παιδιά του γυμνασίου το παράτησαν το σχολείο γιατί δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Η πατρίδα λοιπόν, την οποία θυμούνται οι κάθε λογής πολιτικοί απατεώνες όταν τους συμφέρει, δεν χρειάζεται μόνο φυλάκια, φιέστες, παρελάσεις, Ραφάλ και φρεγάτες. Η πατρίδα χρειάζεται και δασκάλους και καθηγητές και σχολεία. Παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη που κυματίζει η σημαία μας, όχι μόνο στην Γαύδο βέβαια.

Οτιδήποτε άλλο λογίζεται απλά ως αποτυχία και πλήρη ανικανότητα της Πολιτείας στο σύνολο της και κυρίως της εκάστοτε Κυβέρνησης. Το ακούς αυτό Κυριάκο;

Και τώρα βέβαια πήγε μετά κουστωδίας ο Κυριάκος ο ηγέτης να ανακοινώσει στο μέσο της σχολικής χρονιάς ότι το Γυμνάσιο θα λειτουργήσει. Μπράβο Κυριάκο, νωρίς το θυμήθηκες. Τα παιδιά έχουν μείνει ήδη από απουσίες και έχουν χάσει την χρονιά.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε πεισματικά να επιλέξει κάποιες από τις προτεινόμενες λύσεις που είχαν κατατεθεί στο τραπέζι από φορείς και κόμματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς για να λειτουργήσει γυμνάσιο στην Γαύδο.

Ο γγ Παιδείας κ. Κοπτσης με σκληρότητα που θύμιζε άλλες εποχές επέμενε ότι η οικογένεια θα έπρεπε να ξεσπιτωθεί και να πάει σε όποιο σχολείο της Κρήτης επιθυμούσε για να μάθουν τα παιδιά της γράμματα, θεωρώντας τι ότι τους κάνει και χάρη ας πούμε;

Και το αποτέλεσμα της άρνησης αυτής βέβαια ήταν τα 2 παιδιά να μείνουν στην ίδια τάξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στο νησί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να διατεθούν για την εκπαίδευση στην ακριτική Γαύδο…

Και μιας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Χανιώτης, αυτό για την περίπτωση της Γαύδου μετράει και ως διπλή αποτυχία. Ντροπή Κυριάκο που δεν ξεπλένεται όσες φορές και αν καβαλήσεις το ελικόπτερο και πας στην Γαύδο να το παίξεις πατριώτης… ακρίτας!!!

Για την ιστορία τώρα να θυμίσουμε ότι ο Τσίπρας είχε κάνει πολιτικά επίσημη επίσκεψη στην Γαύδο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Πάσχα του 2013… 9 χρόνια πριν την πρώτη επίσημη πολιτική επίσκεψη Μητσοτάκη στην Γαύδο.

Έχουν όμως σημασία όλα αυτά; Καμία.

Διότι θυμήθηκα και το 2001, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε, ο συγχωρεμένος κ. Κωστής Στεφανόπουλος, είχε κάνει επίσκεψη στην Γαύδο και είχε εγκαινιάσει ένα τηλεπεριθαλπτικό κέντρο αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία ιατρική περίθαλψη στο νησί. Το πρότζεκτ αυτό όμως δεν πήγε τόσο καλά μιας και η υποδομή του νησιού δεν επέτρεπε επαρκή παροχή ηλεκτρισμού για την πλήρη λειτουργία του κέντρου. Για τον σκοπό των εγκαινίων είχαν μεταφερθεί στο νησί γεννήτριες οι οποίες μετά τις… κορδέλες, τις φιέστες και το… χειροκρότημα απομακρύνθηκαν. Τι έγινε τώρα αυτό το κέντρο δεν γνωρίζουμε.

Γνωρίζουμε όμως ότι τελικά μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια αυτό που μένει είναι η ουσία. Και εδώ λοιπόν είναι το σημείο που τα χαμόγελα κόβονται απότομα και αρχίζει το δάκρυ, το μαύρο δάκρυ συγκεκριμένα για την κατάντια μας ως κράτος, ως Πολιτεία και ως κοινωνίας στην τελική – τελική.

Γιατί κοινωνία που επικροτεί απλά τις διάφορες πολιτικές φανφάρες -να σημειωθεί ότι εδώ μιλάμε και για προεκλογικές φιέστες οπότε ακόμα χειρότερα- και δεν απαιτεί και δεν αντιδρά για την ύπαρξη υγείας, παιδείας και μόρφωσης σε κάθε γωνιά πριν από οτιδήποτε άλλο είναι απλώς μια τελειωμένη κοινωνία…

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και σε όποιον αρέσει… σε όποιον δεν αρέσει ε ας μείνει στην νιρβάνα της θείας φώτισης… δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άλλο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon