cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Εργασιακός μεσαίωνας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, με σκοπό να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες στον χώρο…

Εργασιακός μεσαίωνας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Εκρηκτική χαρακτηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όσον αφορά τα εργασιακά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, οι εταιρείες θησαυρίζουν στις πλάτες των εργαζομένων ενώ εκείνοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με καταστάσεις άλλης εποχής.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας τους, με τις τουαλέτες να είναι σε άθλια κατάσταση και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες, με οροφές να κρέμονται και να στάζουν νερά ενώ η έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων, φέρνει τον κίνδυνο ενός εργατικού ατυχήματος ακόμη πιο κοντά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νέοι εργαζόμενοι δεν αντέχουν ούτε μια μέρα δουλειάς από την εντατικοποίηση και την αποπνικτική ζέστη χωρίς ακόμα η σεζόν να είναι σε πολύ υψηλούς ρυθμούς σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και τα άθλια ωράρια που τους επιβάλλονται.

Επίσης επισημαίνεται ότι «μέσα σε όλη αυτή την άθλια κατάσταση, οι εργαζόμενοι πρέπει να φτάνουν έως και μία ώρα νωρίτερα από τη βάρδια τους για να καταφέρουν να βρουν πάρκινγκ για το αυτοκίνητό τους, με κίνδυνο πάντα να πληρώσουν πρόστιμο για να πάνε στη δουλειά τους».

Μάλιστα, με αφορμή την στάθμευση, η Ένωση ρίχνει ευθύνες στην τροχαία και τον Δήμο Ηρακλείου, αφού με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι στο χώρο του πρώην Ικάριου Γηπέδου θα εξυπηρετούνται εκτός από τα τουριστικά λεωφορεία και οι εργαζόμενοι, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση, την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11 το πρωΐ έξω από το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon