cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Η κακοκαιρία χτύπησε δυνατά στην Κρήτη

Η κακοκαιρία εκθέτει και πάλι αρμόδιους και υποδομές στην Κρήτη – Πολλά τα προβλήματα στο Ηράκλειο από το νέο κύμα κακοκαιρίας – Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι – Χαοτική η κατάσταση στους δρόμους (photos)

Η κακοκαιρία χτύπησε δυνατά στην Κρήτη
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας όπου αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στην θάλασσα

Η έντονη βροχόπτωση στο Ηράκλειο έφερε και αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές. Τα φαινόμενα είναι μεγαλύτερα στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Πελαγίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του το οποίο παρασύρθηκε.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, αυτοκίνητα επίσης έχουν παρασυρθεί στην θάλασσα στην Λυγαριά, ενώ και ο οικισμός Μαδέ έχει πλημμυρίσει με τους κατοίκους που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης να ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να μην κινδυνέψουν από τον μεγάλο όγκο των ορμητικών νερών.

Στην φωτογραφία βλέπουμε -και φυσικά “θαυμάζουμε”- το αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Μαλεβιζίου στην Αγία Πελαγία όπου απλά μετατράπηκε σε… χωματερή!!!

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση ακόμα και μέσα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Κυκλοφοριακό χάος σε κεντρικές λεωφόρους του Ηρακλείου…

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media είναι αποκαλυπτικές για το χάος που έφερε η νέα κακοκαιρία αλλά και ενδεικτικές για το ότι για ακόμα μια φορά ο περίφημος κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις -μέρες πριν- από τους μετεωρολόγους.

Καζαντζίδη πλημμυρισμένη ξανά…

Βέβαια εχθές κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης όλοι οι αρμόδιοι δήλωναν πανέτοιμοι για το το φετινό χειμώνα.

Φωτογραφία από την συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης

Και το αποτέλεσμα της “ετοιμότητας” αλλά και της κατάλληλης “προετοιμασίας” το βλέπουμε ξανά σήμερα σε Ηράκλειο, Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Μαδέ και με το κύμα της κακοκαιρίας φυσικά να βρίσκεται σε εξέλιξη ας ελπίσουμε να μην δούμε μέσα στις επόμενες ώρες και ακόμα χειρότερες εικόνες από αυτές που ήδη έχουμε δει…

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Ποτάμι ο ΒΟΑΚ, ενώ και οι κατολισθήσεις καθιστούν την κίνηση σε αυτόν άκρως επικίνδυνη. Τα σύρματα που έχουν τοποθετηθεί μάλλον δεν είναι καλή λύση τελικά για να συγκρατήσουν τα βουνά και ίσως να χρειάζονται πιο σοβαρές παρεμβάσεις…
Σε ποτάμι μετατράπηκε ακόμα και η γέφυρα του Παλαιόκαστρου!!!
Ατέλειωτες οι ουρές στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας…

Από την άλλη έχουμε και τον Δήμο Ηρακλείου να μας ανακοινώνει με ανάρτηση της σελίδας του στο facebook ότι σήμερα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν θα πραγματοποιηθεί η τακτική αποκομιδή απορριμμάτων…

Εντάξει… αλλά γιατί δεν έβγαλαν καλύτερα μια ανακοίνωση (όλα σε ένα νοικοκυρεμένα και εμπλουτισμένη με μπόλικο αφήγημα ατομικής ευθύνης) που να λέει να μην μετακινούμαστε άσκοπα ή και καθόλου, διότι προκαλούμε κυκλοφοριακό χάος σε μια πόλη που από υποδομές δεν τα πάει και τόσο καλά (sic) και ότι κινδυνεύουμε να πνιγούμε και εμείς οι ίδιοι;

Και για να μην παρεξηγηθούμε… προφανώς σε κάθε περίπτωση υπάρχει η ατομική ευθύνη των πολιτών και δημοτών… αλλά όπου ακούς πολλά για την ατομική ευθύνη σημαίνει ότι η κρατική – συλλογική ευθύνη έχει αποτύχει παταγωδώς. Οπότε η μόνη λύση που μένει είναι ο καθείς και απάνω του…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon