cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών Κεραμέως

Σαρωτική νίκη πέτυχε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, στις εκλογές του Συλλόγου. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ξανά, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μακράκης – Μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών

Ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών Κεραμέως
Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ξανά, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μακράκης

Μεγάλη η προσέλευση στις εκλογές των εκπαιδευτικών του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ηράκλειο.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που οι εκλογές έγιναν χωρίς να δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, γεγονός που φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απαξίωση που δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες.

“Γι’ άλλη μια φορά, η πρωτιά της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων στην παράταξη που έχει θέσεις και όραμα για το Δημόσιο Σχολείο, που παλεύει και διεκδικεί για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά ζητήματα των Εκπαιδευτικών”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,44%.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην ανακοίνωση της ευχαριστεί τους 2.000 και πλέον εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του μεγαλύτερου διδασκαλικού συλλόγου της χώρας.

“Η μαζική συμμετοχή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, όσο και στην κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στην περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη”, τονίζουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τους, ενώ δεσμεύονται να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις δράσεις τους προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και πάντα με στόχο την διατήρηση αλλά και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας την ανακοίνωση της η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. κάνει λόγο και για την ήττα των δυνάμεων που ταυτίζονται με τη διοίκηση, την πελατειακή διαχείριση και την πολιτική Κεραμέως, ήττα η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση των εκπαιδευτικών. Μάλιστα στον πίνακα αποτελεσμάτων που δημοσιεύουν αναφέρουν την παράταξη των Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (ΕΛ.Ε.) ως την “παράταξη διοίκησης – Κεραμέως”.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, εκτός από τον Γιώργο Μακράκη εκλέγονται επίσης οι Δημήτρης Δερμιτζάκης, Ζαμπία Λαζανάκη, Σταύρος Ψυλλάκης και Σωτήρης Βύθουλκας. Από τους Ελεύθερους Εκπαιδευτικούς εκλέγονται οι Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, Νίκος Κωνσταντάκης, Άννα Στουμπίδη και Ιωάννης Τάσιου. Από την Δημοκρατική Συνεργασία εκλέγεται η Μαρία Αναγνωστάκη και από την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαζίτσος.

Αναλυτικά τα εκλογικά αποτελέσματα:

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.                     Μέλος Αυτόνομου Δικτύου810 και ποσοστό 40,44% με 5 από τις 11 έδρες στο ΔΣ και 8 από τις 20 στη ΔΟΕ
ΕΛ.Ε.645
Αγ. Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ172
ΔΗ.ΣΥ.142
ΑΔΗΚ132
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση113
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ20
Σύνολο ψηφισάντων:2.034

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon