cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ιεράπετρα: Προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος μέσω ψηφιακών εφαρμογών

Έξυπνες εφαρμογές για την προστασία και την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Αποθέματος της νήσου Χρυσής, την προβολή του παράκτιου μετώπου καθώς και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας…

Ιεράπετρα: Προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος μέσω ψηφιακών εφαρμογών
Η πόλη της Ιεράπετρας

Σύμβαση για την προστασία και την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Αποθέματος της νήσου Χρυσής, την προβολή παράκτιου μετώπου καθώς και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της ενδοχώρας του Δήμου Ιεράπετρας, υπέγραψε ο δήμαρχος, Θ. Καλαντζάκης.

Η σύμβαση αυτή αφορά τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού, για την ανάδειξη αλλά κυρίως την προστασία του περιβαλλοντικού αποθέματος της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι).

Επίσης αφορά την προβολή του παράκτιου μετώπου, όπως και των σημείων υψηλής οικολογικής και πολιτιστικής αξίας της ενδοχώρας του Δήμου Ιεράπετρας με έμφαση σε περιοχές NATURA του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης, παρά την άρση της επισκεψιμότητας, «εμείς ως Δημοτική Αρχή δε συμφωνούμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το τουριστικό προϊόν».

«Μετά τη λειτουργία  του Ψηφιακού Μουσείου, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Δήμου μας να ενημερώνονται για τα σημεία ενδιαφέροντος, ερχόμαστε σήμερα με μια άλλη ψηφιακή εφαρμογή να αναδείξουμε τη μοναδικότητα  και τον πλούτου της περιοχής μας χρησιμοποιώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλα τα εργαλεία που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon