cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Καλέσματα για την απεργία της 17ης Απριλίου

Καλέσματα για την απεργία της 17ης Απριλίου

Στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου καλεί η παράταξη Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, με κύρια αιτήματα την Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τις αυξήσεις μισθών και μέτρα για τους εποχικούς.

Η Δ.Α.Σ. καλεί στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωΐ της Τετάρτης, διεκδικώντας 8ωρο, πενθήμερη εργασία και κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Μπροστά στην έναρξη μιας ακόμη σεζόν που προβλέπεται να σπάσει και πάλι ρεκόρ κερδοφορίας, απογειώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ξεκινάμε νέους αγώνες, με μεγαλύτερες απαιτήσεις! Κάτω από την πίεση των δικών μας αγώνων πετύχαμε ότι θετικό υπάρχει μέσα στις συμβάσεις μας. Με την αποφασιστική διεκδίκηση των ίδιων των εργαζομένων, με οργάνωση και συλλογικότητα μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργασιακή ζούγκλα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΕΚΗ: Όλοι στην απεργία της 17ης Απριλίου

Με βασικό μήνυμα «η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα», το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξη η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Το ΕΚΗ θέτοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να ενώσουν τις φωνές τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την 17η Απριλίου και ώρα 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο, επί της λ. Δημοκρατίας, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η πορεία προς το κέντρο Ηρακλείου.

«Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη», τονίζει το ΕΚΗ.

Κάλεσμα από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων & Εργαζομένων Ηρακλείου

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 10 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλειου, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου.

«Μόνο ο μαχητικός, ταξικός αγώνας των ίδιων των εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ξεκαθαρίζει τις δύο πλευρές της ιστορίας: Από τη μια το κεφάλαιο, που τρέφεται, αναπαράγεται και επεκτείνεται από την εργασία μας, και από την άλλη όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι/ες που παράγουμε τον πλούτο και την γνώση και οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon