cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Κάνουν μάθημα στην εκκλησία γιατί δεν χωράνε στην τάξη!!!

Ντροπή για την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν έτη 2023 μαθητές να κάνουν μάθημα στο παρεκκλήσι γιατί δεν υπάρχουν τάξεις – Τι απαντά η πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρετή Σπαχή; Αιχμηρό σχόλιο από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Κάνουν μάθημα στην εκκλησία γιατί δεν χωράνε στην τάξη!!!
Το κρυφό σχολειό στο… Καπετανάκειο (photo: neakriti.gr)

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την περίπτωση που παρουσιάστηκε ως «κρυφό σχολείο»: την πραγματοποίηση διδακτικών ωρών σε κείμενο παρεκκλήσι του Καπετανάκειου ελλείψει εκπαιδευτικής αίθουσας.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών αιθουσών βέβαια στο Ηράκλειο δεν αποτελεί κάποια πρωτοτυπία, μιας και πολλά ακόμα σχολεία του νομού μας αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στέγασης. Έχουμε επίσης βαρεθεί να ακούμε για συζητήσεις επί συζητήσεων των αρμόδιων από την εκπαιδευτική κοινότητα με τις δημοτικές αρχές για την εξεύρεση λύσεων μέσω κτιριακής αναδόμησης ή μέσω εγκατάστασης λυόμενης αίθουσας.

Στο πρόσφατο παρελθόν δε, όπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γινόντουσαν μαθήματα ακόμα και σε υπόγειους χώρους που πλημμύριζαν από τις νεροποντές.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στεγάζεται για κάποιες ώρες η Γ’ τάξη λυκείου εξαιτίας της έλλειψης αιθουσών στο κτιριακό συγκρότημα ενός από τα πιο κεντρικά σχολεία της πόλης (!!!)

Το χρόνιο αίτημα των γονέων και των εκπαιδευτικών να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο σχολείο δεν βρήκε ευήκοα ώτα και έτσι το σχολείο κατέφυγε σε λύση ανάγκης με το δανεικό χώρο ναού.

Κάτι σαν…κρυφό σχολειό!!!

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

“Φαινόμενα σαν και αυτό αποτελούν ντροπή για την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν έτη 2023. Προσβάλουν τόσο την αξιοπρέπεια και το ήθος της εκπαιδευτικής πράξης, όσο και τις απαραίτητες και προβλεπόμενες συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μαθησιακό και υγειονομικό πλαίσιο”, σχολιάζει χαρακτηριστικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

“Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να πράξει ό,τι της αναλογεί ώστε να προστατευθούν τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όσο και η εικόνα του Δήμου μας συνολικά”, τονίζουν στην σχετική ανακοίνωση τους οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ενώ οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν στο απυρόβλητο το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και την “αγαπημένη” Υπουργό ολόκληρης της νεολαίας, με βάση όλες τις σχετικές έρευνες και μετρήσεις, κ. Κεραμέως. Σχολιάζουν δεικτικά πως “το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια του εκπαιδευτικού έργου και να μην αδιαφορεί στα ουσιαστικά και δομικά ζητήματα των αρμοδιοτήτων του”.

Μα καλά δεν έχουν καταλάβει ακόμα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το βασικό, ίσως και το μόνο, έργο της κ. Κεραμέως είναι να μας φέρει πιο κοντά με την Εκκλησία;

Οπότε σκέφτομαι πως η εικόνα των μαθητών που κάνουν μάθημα στο παρεκκλήσι λειτουργεί άριστα προς αυτή την κατεύθυνση. Τι όχι;

Επίσης… λένε οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση τους για “ποιότητα και ασφάλεια του εκπαιδευτικού έργου”.

Παιδιά… μα δεν έχετε εμπεδώσει ακόμα το πως λειτουργεί η “ατομική ευθύνη” έτσι; Που είχατε το μυαλό σας στην καραντίνα;

“Είναι γεγονός πάντως ότι η Κεραμέως, την ίδια στιγμή που βρίσκει κονδύλια για να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, που χρηματοδοτεί την σχολή της Βοστώνης με 2 εκ €, μας λέει ότι δεν βρίσκει κονδύλια να φτιάξει ή έστω να ανακαινίσει δημόσια κτίρια που χρήζουν λειτουργικής ανάπλασης”, σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της, κάνοντας παράλληλα έκκληση για δράση άμεσα με σκοπό την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος, ακόμα και αν βέβαια η τωρινή κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Κάνουν μάθημα στην εκκλησία γιατί δεν χωράνε στην τάξη

Η καθηγήτρια και πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρετή Σπαχή μίλησε για τις εικόνες «κρυφού σχολείου» στην Κρήτη και τους μαθητές που κάνουν μάθημα στην εκκλησία γιατί δεν χωράνε στην τάξη.

Η κοσμογονία Μητσοτάκη – Κεραμέως στην Παιδεία

Και αυτή η εικόνα με τους μαθητές να κάνουν μάθημα στο «κρυφό σχολείο» – παρεκκλήσι του Καπετανάκειου έρχεται να προστεθεί σε άλλη μια εικόνα – ντροπή που συμπληρώνει το μέγεθος της αριστείας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Ο λόγος βέβαια για τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που την προηγούμενη εβδομάδα έγραφαν εξετάσεις σε αμθιθέατρο της σχολής στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων!!!

Αν τώρα αυτές οι εικόνες δεν αποδεικνύουν την κοσμογονία Μητσοτάκη και στον χώρο της εκπαίδευσης δεν ξέρω με ποιες άλλες εικόνες μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

  • Ίσως με τις εικόνες των πλημμυρισμένων σχολείων πέρυσι;
  • Ίσως με τα σχολεία που δεν έχουν θέρμανση;
  • Ίσως με τους μαθητές στην Γαύδο που έμειναν από απουσίες επειδή δεν είχαν καν σχολείο και ούτε τους δόθηκε η δυνατότητα έστω με το περίφημο Γουέμπεξ να κάνουν μάθημα;

Τα παραδείγματα και οι εικόνες της εγκατάλειψης της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πλέον πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να δεχτούμε ως κοινωνία.

Και όταν σε όλη αυτή την εικόνα απαξίωσης έρχεται να προστεθεί και η καραμέλα της αξιολόγησης ως πανάκεια επίλυσης όλων των προβλημάτων τότε το μόνο που μένει να κάνουμε είναι απλά την… προσευχή μας μπας και σταματήσει αυτή η διολίσθηση μας προς τον προηγούμενο αιώνα…

Αλήθεια όμως τώρα, ποιοι θα “αξιολογηθούν” γι’ αυτή την κατάντια εν έτει 2023;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon