cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Κρήτη: Συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκεντρώσεις για την 49η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο διοργανώνονται την Πέμπτη στις πόλεις του νησιού…

Κρήτη: Συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στο Ηράκλειο οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 και στις 7 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά. Ειδικότερα, δε, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και οι δραματικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς, εξανεμίζουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Σε μια περίοδο, που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τη μία, πριμοδοτεί και ενισχύει την αισχροκέρδεια ιδιωτών παρόχων ενέργειας και μεγάλων επιχειρήσεων, κι από την άλλη, ιδιωτικοποιεί τους νευραλγικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους, όπως την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά: Η μία στις 6 το απόγευμα από πρωτοβάθμια σωματεία στη πλατεία Μάχης της Κρήτης (Κοτζάμπαση) ενώ η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

«49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Νοέμβρη  για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ψωμί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τα συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η αντιφασιστική πάλη παραμένουν επίκαιρα. Οι αγώνες μας τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών μας και τα μνημόνια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ρεύμα, νερό παιδεία, υγεία), ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στους πολέμους, είναι αγώνες που ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη. Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο τιμώντας τους αγωνιστές του τότε, αλλά γιατί το μέλλον μας ανήκει», αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Επίσης, συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου ενώ η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου αποφάσισε να προβεί σε αποχή από τα δικηγορικά καθήκοντά και σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Λασιθίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon