cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ξεκινά το έργο στατικής ενίσχυσης του κτιρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ξεκινά το έργο στατικής ενίσχυσης και την αλλαγής της διαρρύθμισης του κτιρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με τη δημιουργία καταστημάτων στο ισόγειο, αυτόνομων γραφείων, μη αυτόνομων χώρων καθώς και χώρου εκπαιδευτηρίου…

Ξεκινά το έργο στατικής ενίσχυσης του κτιρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στην έναρξη του έργου με τίτλο: «Στατική ενίσχυση και νέα διαρρύθμιση του κτηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης επί της οδού Δημητρακάκη 17 στο Ρέθυμνο, με τη διαδικασία της συγχρόνου μελέτης και εκτέλεσης (κατασκευής) έργου», προχώρησαν με την υπογραφή σχετικής σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης και ο πρύτανης του Π.Κ. Γιώργος Κοντάκης.

Το έργο περιλαμβάνει τη στατική ενίσχυση και την αλλαγή της διαρρύθμισης του κτηρίου με τη δημιουργία καταστημάτων στο ισόγειο, αυτόνομων γραφείων στον Α όροφο, δημιουργία μη αυτόνομων χώρων γραφείων στον Β Όροφο καθώς και χώρου εκπαιδευτηρίου στον Γ Όροφο.

Πρόκειται για μια παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 3.405.472,12 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μαζί με τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου, έχει οριστεί στους σαράντα οκτώ μήνες.

«Το έργο που ξεκινάμε, θα δώσει πνοή σε ένα κτήριο στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο σύντομα θ’ αποκτήσει ζωή και λειτουργικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ..

«Χαιρετίζουμε την πρώτη συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με τον Ο.Α.Κ. και ελπίζουμε ότι και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία του Οργανισμού» ανέφερε από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon