cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Μείωση ποινής στον γυναικοκτόνο της 31χρονης Κλειούς στο Ηράκλειο

Καταδίκη αλλά με μείωση ποινής, επιφύλασσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για τον 43χρονο άνδρα ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 σκότωσε την 31χρονη σύντροφό του στο Ηράκλειο…

Μείωση ποινής στον γυναικοκτόνο της 31χρονης Κλειούς στο Ηράκλειο

Καταδίκη αλλά με μείωση ποινής, επιφύλασσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για τον 43χρονο άνδρα ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 σκότωσε την 31χρονη σύντροφό του στο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 43χρονο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Βασική αλλαγή για την απόφαση ήταν η μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Αρχικά ο θάνατος της 31χρονης είχε αποδοθεί σε άλλα αίτια. Η 31χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή σε οικεία της περιοχής του Μασταμπά Ηρακλείου και ο θάνατός της αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς δίπλα στην άτυχη κοπέλα βρέθηκαν σύνεργα χρήσης ηρωίνης. Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η κοπέλα έφερε εκχυμώσεις σε όλο της το σώμα από πολλαπλά χτυπήματα, υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι και ίχνη από προσπάθεια στραγγαλισμού στο λαιμό.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο δράστης φέρεται να γρονθοκόπησε κατ’ επανάληψη στο κεφάλι και στο πρόσωπο την σύντροφο του, η οποία είχε ήδη βεβαρημένη υγεία με τρία εγκεφαλικά επεισόδια. 

Ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε τη φίλη του και ισχυρίζεται ότι πάνω στην ένταση της στιγμής, την άρπαξε από την μπλούζα και την τράνταξε. Η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία, την έβαλε να ξαπλώσει το βράδυ και όταν επέστρεψε το επόμενο πρωΐ στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι η 31χρονη ήταν νεκρή.

«Ο κατηγορούμενος γνώριζε το πόσο ευάλωτη ήταν η υγεία της και την ανικανότητα της να αντισταθεί σθεναρά και παρόλα αυτά τής επιτέθηκε με πολλαπλά χτυπήματα» αναφερόταν στο παραπεμπτικό βούλευμα, στο οποίο επίσης τονίζεται ότι ο 43χρονος, σήμερα, άνδρας «για ένα 24ωρο προσποιούνταν ότι η Κλειώ κοιμόταν ενώ ήταν νεκρή», καθώς ο κατηγορούμενος ενημέρωσε τους οικείους του για το θάνατο της φίλης του το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon