cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

«Να ανακληθούν οι απολύσεις από την ασφάλεια του ΠΑΓΝΗ»

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, χωρίς καμία προειδοποίηση, πέταξε στο δρόμο 16 εργαζομένους που δουλεύουν τρία χρόνια στην ασφάλεια του νοσοκομείου, με την δικαιολογία του δημοσιονομικού κόστους…

«Να ανακληθούν οι απολύσεις από την ασφάλεια του ΠΑΓΝΗ»

Την ανάκληση 16 απολύσεων εργαζομένων που δούλευαν στην ασφάλεια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ζητά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Βρύσαλης.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, χωρίς καμία προειδοποίηση, πέταξε με την απόφαση της στο δρόμο 16 οικογένειες, χωρίς κανένα περιθώριο να μπορούν να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

Φυσικά, η αιτιολογία των απολύσεων των 16 εργαζομένων προσωπικού ασφάλειας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το δημοσιονομικό κόστος αλλά και τη δικαστική διαμάχη των εταιριών.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν για τρία χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο για το νοσοκομείο τομέα και που έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη, εισπράττοντας απολύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, η φύλαξη του νοσοκομείου δεν μπορεί να αφεθεί στους ελάχιστους μόνιμους και επικουρικούς εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους, εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρει επίσης τα εξής:

«Ευθύνη φέρει τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς με την απόλυση αυτών των εργαζομένων δεν πλήττονται μόνο οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ αλλά και οι ασθενείς και φυσικά όλος ο λαός.

Αντί να προχωράει η κυβέρνηση στην κατάργηση των απαράδεκτων εργολαβιών στο νοσοκομείο, να ενσωματώσει τώρα τους εργαζόμενους στο μόνιμο προσωπικό καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Τώρα είναι η ώρα η κυβέρνηση 7ΥΠΕ, διοίκηση αντί να αποπροσανατολίζει με μεγαλοστομίες για τη “θωράκιση του ΕΣΥ”, να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να υλοποιήσει τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών και άλλων σωματείων και φορέων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon