cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Νέο αίτημα για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου

Νέα επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με την επιτακτική αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου, σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ’ τάξης…

Νέο αίτημα για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου

Το θέμα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου, σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ’ τάξης, επαναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, αποστέλλοντας νέα επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου κατατάσσεται στους πλέον πυρόπληκτους δήμους της χώρας, καθώς πλήττεται συνεχώς από επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «το φαινόμενο αυτό έχει ανυπολόγιστες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες, προκαλώντας ταυτόχρονα στους δημότες διόγκωση των συναισθημάτων απογοήτευσης, αγανάκτησης και απελπισίας και αποζήτηση της εντατικοποίησης των προσπαθειών λήψης μέτρων πρόληψης, καταστολής, απόδοσης ευθυνών, καθώς και οικονομικής ανάκαμψης».

Επίσης ο δήμος διαθέτει μεγάλο παραλιακό μέτωπο με τουριστικές μονάδες πάσης φύσεως (ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ταβέρνες κλπ), ενώ παράλληλα στα όρια του υπάρχουν περιοχές Natura και βέβαια το ειδικής προστασίας και φυσικού κάλλους Φοινικόδασος του Πρέβελη.

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι από το 2000 και έπειτα, πάνω από 80.000 στρέμματα γης στον δήμο έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, με τελευταία τον Ιούλιο του 2022, όταν και καταστράφηκαν 21.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Τέλος ο κ. Ταταράκης τονίζει ότι η πρόληψη είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των πυρκαγιών και ζητά την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της κοινωνίας της περιοχής που αφορά στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου, σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ τάξης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon