cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Νοσ. Αγ. Νικολάου: Ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ζητά να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, γιατί πιθανή απομάκρυνση τους, θα δημιουργήσει μεγάλο κενό προσωπικού…

Νοσ. Αγ. Νικολάου: Ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων, στο Νοσοκομείο εργάζονται 17 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ με το “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας” από το 2017.

Η θητεία των 10 από αυτούς λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 και η θητεία των υπόλοιπων επτά λήγει Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2023. Οι συγκεκριμένοι εργάζονται εδώ και πέντε χρόνια και γι΄ αυτό και ο Σύλλογος ζητά τη μονιμοποίηση τους με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος ζητά από το Υπουργείο Υγείας να βρεθεί τρόπος τουλάχιστον να μην απολυθούν, γιατί πιθανή απομάκρυνση τους στις αρχές του επόμενου έτους ή στα τέλη, θα δημιουργήσει μεγάλο κενό προσωπικού και θα απειλήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Τέλος ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ με τις συμβάσεις μπορούν να εκτελούν κυκλικό ωράριο, με περιορισμό σε 4 νυχτερινές βάρδιες και δύο βάρδιες αργιών – Κυριακών το μήνα και δεν μπορούν να εκτελούν υπερωρίες. Όμως αυτός ο περιορισμός δημιουργεί προβλήματα, σε σχέση με τα προγράμματα εργασίας και  του υπόλοιπου προσωπικού, κι έτσι, εκτός από το αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και παράτασης των συμβάσεων τους, ο Σύλλογος ζητά τη δυνατότητα άρσης του περιορισμού για νυχτερινά αργίες στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, με αντίστοιχη μισθολογική πρόβλεψη για τις πρόσθετες αμοιβές.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon