cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ολοκληρώνονται οι σεισμικές έρευνες – Το καλοκαίρι η επενδυτική απόφαση

Η Exxon Mobil βιάζεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και ήδη με βάση το νέο της χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρώσει τις σεισμικές έρευνες μέσα στον Φεβρουάριο…

Ολοκληρώνονται οι σεισμικές έρευνες – Το καλοκαίρι η επενδυτική απόφαση
Το πλοίο Sanco Swift που θα κάνει τις έρευνες, ναυλώθηκε από την νορβηγική PGS που είναι ειδική στις γεωφυσικές έρευνες…

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί από την ExxonMobil οι σεισμικές έρευνες που διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή νοτίως και νοτιοδυτικώς της Κρήτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η αμερικανική εταιρία έχει επισπεύσει προς τούτο τα αρχικώς πιεστικά χρονοδιαγράμματα ώστε κατά τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα η πρώτη φάση των ερευνών να έχει ολοκληρωθεί.

Θα ακολουθήσει μία εξάμηνη περίοδος αξιολόγησης των δεδομένων και των σεισμικών ευρημάτων έτσι ώστε το 2024 η εταιρία να είναι σε θέση να λάβει την επενδυτική απόφαση και να προχωρήσει σε γεώτρηση.

Ο στόχος είναι το πρώτο γεωτρύπανο να καταβυθιστεί το 2025, δηλαδή ένα έτος νωρίτερα από το αρχικώς προβλεπόμενο έτος.

Την ίδια ώρα ο αμερικανικός κολοσσός παρέσχε εκ νέου προσφάτως διαβεβαιώσεις στην ελληνική πλευρά ότι οι τουρκικές απειλές και η προκλητική ρητορική της Άγκυρας, «δεν επηρεάζουν τον σχεδιασμό της».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon