cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ορκίστηκαν οι δασοπυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων

Πρόκειται για ένα σώμα που κατά βάση θα είναι αερομεταφερόμενο, σε διαρκή κίνηση, το οποίο όμως θα ενεργεί όλο το χρόνο…

Ορκίστηκαν οι δασοπυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων

Το πρωΐ της Δευτέρας ορκίστηκαν οι 49 δασοπυροσβέστες οι οποίοι θα αποτελέσουν την 3η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων η οποία θα εδρεύει στην Κρήτη.

Οι περισσότεροι κατάγονται από την Κρήτη, ωστόσο υπάρχουν και μέλη που κατάγονται από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μετά την ταχύρυθμη εκπαίδευση της μονάδας και από τις αρχές Ιουνίου θα αποτελέσουν μόνιμο προσωπικό.

Αποστολή της συγκεκριμένης μονάδας, θα είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη κατά την διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και η χρήση ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, καθώς επίσης και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Οι δασοκομάντος θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τα δασαρχεία και με την επιστημονική υποστήριξη των δασολόγων ενώ δεν θα ενεργούν μόνο την ώρα της κρίσης. Πρόκειται για ένα σώμα που κατά βάση θα είναι αερομεταφερόμενο, σε διαρκή κίνηση, το οποίο όμως θα ενεργεί όλο το χρόνο και όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, έχει βρεθεί και το κτίριο στο Ηράκλειο όπου θα στεγάζεται η υπηρεσία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon