cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα

Τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στην 24ωρη πανεργατική απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά, την την Μεγάλη Τετάρτη, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΚΡ – Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΗ….

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα

Τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στην 24ωρη πανεργατική απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά, την την Μεγάλη Τετάρτη, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΚΡ.

H συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, στις 11 το πρωί, με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Εργάτη στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και έπειτα στο μνημείο του Ηλία Σπαντιδάκη (ΛΟΥΗ ΤΙΚΑ) στην Μαρίνα Ρεθύμνου.

«Σήμερα εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που έχει φέρει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης», επισημαίνει η διοίκηση του ΕΚΡ.

Απεργία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, κ. Νικολιδάκης, «προκειμένου η εργατική τάξη να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της. Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και σε κάθε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας».

Η διοίκηση του ΕΚΡ ζητάει με την ευκαιρία, «την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της ακρίβειας. Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας».

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανεργους και όλους τους πολίτες, να δώσουν δυναμικά το παρόν στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2024.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, στις 10 το πρωΐ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΕΚΗ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon