cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Το προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν

Γιατί θα πρέπει τώρα να δίδονται σχεδόν 7 εκ ευρώ για εργασίες που έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής κατασκευής του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος;

Το προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης για την υπογραφή σύμβασης με προϋπολογισμό 6,63 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών και για εργασίες αποκατάστασης στον οδικό άξονα Ηράκλειο-Βιάννος. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση σε αρκετά σημεία του δρόμου είναι κάκιστη εξαιτίας κατολισθήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι πως δεν πρόκειται για τον παλιό δρόμο που συνέδεε το Ηράκλειο με τη Βιάννο αλλά για μια σχετικά νέα κατασκευή, η οποία μάλιστα σε σημεία της ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί (βλέπε κόμβοι) και η οποία δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα, εάν εξ αρχής είχαν γίνει οι σωστές παρεμβάσεις.

Έχουμε αναφερθεί ξανά, σε προηγούμενο δημοσίευμα μας σε αυτό το δρόμο (δείτε το σχετικό εδώ: Έργα πιο πρόχειρα και από την ίδια την προχειρότητα) και τις χαράξεις του πάνω σε χωμάτινους όγκους που αφού έπεσε άσφαλτος αφέθηκαν στις άκρες, χωρίς καμία απολύτως αντιστήριξη (σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς να μεσολαβεί απόσταση από το οδόστρωμα) με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους κάθε φορά που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες..

Και το ερώτημα είναι οι μελετητές του έργου και οι επιβλέποντες δεν ήξεραν τι θα συμβεί; Γιατί θα πρέπει τώρα να δίδονται σχεδόν 7 εκ ευρώ για εργασίες που έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής κατασκευής του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon