cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Χανιά­-Α. Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ

Για το ΠΑΣΟΚ «που είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με προτάσεις και πολιτικό πλαίσιο, ιδεολογικό, τη Νέα Δημοκρατία», μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, από τα Χανιά όπου βρέθηκε…

Χανιά­-Α. Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ

Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει πέρα από τους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρα από τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και για τις πολιτικές που η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει, τόνισε από τα Χανιά όπου βρέθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε για το ΠΑΣΟΚ «που είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, έτοιμο να αντιπαρατεθεί με προτάσεις και πολιτικό πλαίσιο, ιδεολογικό, τη Νέα Δημοκρατία», καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν το κόμμα το οποίο διατηρεί την ιδεολογική του αφετηρία, με τις δημοκρατικές διαδικασίες και ανοιχτές όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όλες τις διαδικασίες.

«Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ, να δώσει τον αγώνα αυτό, που είναι μία ιστορική συγκυρία για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας, διότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να αποφασίσει αν θα έχουμε ισχυρή τεκμηριωμένη και με ορθό λόγο και πολιτικό πλαίσιο αντιπολίτευση», ανέφερε.

Ο γραμματέας έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη προς όλους, με επίκεντρο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, «οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό, αποκλείστηκαν από το ταμείο ανάκαμψης, ενώ ευνοήθηκαν οι λίγοι και οι ισχυροί».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτα για την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία ορισμένων εις βάρος του ελληνικού λαού και έναν πρωθυπουργό που πρέπει «να επιβάλει μέτρα, ελέγχους, πρόστιμα στην αγορά, για να σταματήσει αυτή η κερδοσκοπία εις βάρος του λαού».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της Υγείας, λέγοντας πως οι πολίτες στρέφονται στην ιδιωτική υγεία «διότι είναι προφανές ότι υπάρχουν ελλείψεις και κατάρρευση σε πολλές περιοχές του ΕΣΥ […] Για μας κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, επιμένουμε με κάθε τρόπο ότι πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις απάντησε πως «παίρνουμε τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν μεγάλη κυβερνητική φθορά, τη μεγάλη αντίδραση του κόσμου απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, στην αδυναμία της να διαχειριστεί την ακρίβεια τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι, υπάρχει κερδοσκοπία εις βάρος στην ελληνικού λαού και με μία επιδοματική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κόστος ζωής».

Σχολίασε παράλληλα πως υπάρχει στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «το αίσθημα της αλαζονείας, το αίσθημα ότι κανένας δεν πρέπει να αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική, το αίσθημα ότι όποιος κάνει αντιπολίτευση τίθεται εναντίον της χώρας».

Μιλώντας για την υπόθεση των Τεμπών ανέφερε πως «υπάρχει η αίσθηση όχι μόνο στα πολιτικά κόμματα αλλά και στην κοινωνία, ότι υπάρχει τεράστια προσπάθεια για την κάλυψη της αλήθειας και να μην οδηγηθούν όσοι έχουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες ενδεχομένως, στην ελληνική δικαιοσύνη».

Συσχέτισε ο κ. Σπυρόπουλος τα Τέμπη με την υπόθεση των υποκλοπών για να κάνει σαφές πως σε όλες αυτές τις υποθέσεις πρέπει να υπάρχει «άπλετο φως όπως το ίδιο και σε μία σειρά γεγονότα, όπως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο μιλούσε για όλα αυτά».

Το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε, ζητά από τους πολίτες να το εμπιστευτούν, να υπάρξει ισχυρή αύξηση των ποσοστών του, έτσι ώστε να διαμορφωθεί όπως είπε, μία ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που πλέον θα απαντήσει σε αυτή την κυβερνητική πρόκληση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon