cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Χανιά: Οργή διανομέων για ανασφάλιστη εργασία και εκβιασμούς εργοδοτών

Σε καθεστώς ανασφάλιστης ή υποασφαλιζόμενης εργασίας είναι αναγκασμένοι να εργάζονται οι διανομείς στα Χανιά που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εισαγγελία και στην κατάθεση υπομνήματος στον εισαγγελέα…

Χανιά: Οργή διανομέων για ανασφάλιστη εργασία και εκβιασμούς εργοδοτών

Σε καθεστώς ανασφάλιστης ή υποασφαλιζόμενης εργασίας είναι αναγκασμένοι να εργάζονται οι διανομείς στα Χανιά που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εισαγγελία και στην κατάθεση υπομνήματος στον εισαγγελέα.

Οι διανομείς διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός συναδέλφου τους σε τροχαίο που έγινε στις 17 Απριλίου στην Αγία Μαρίνα, εν ώρα εργασίας, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα σε κάθε εμπλεκόμενο.

«Μας έχουν στον δρόμο για 10, 12, 13 ώρες, ατελείωτα ωράρια. Μια τακτική που είχαν χρόνια τώρα οι εργοδότες στην διανομή και τώρα με τους νέους νόμους, καθιερώνεται», τόνισε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων νομού Χανίων, Γιώργος Εμμανουηλίδης, μετά την κατάθεση του υπομνήματος.

H ανασφάλιστη και υποασφαλιζόμενη εργασία στον χώρο των διανομέων αποτελεί μάστιγα, με τον πρόεδρο του Σωματείου Διανομέων να επισημαίνει ότι οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι εξαιρετικά λίγοι ενώ εργοδότες εκβιάζουν τους διανομείς μη τηρώντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Οι διανομείς ζητούν μεταξύ άλλων, μεικτά κλιμάκια ελέγχου σε χώρους δουλειάς και να σταματήσει τώρα η αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία στον επισιτισμό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon