cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Η ζωή στα γεροντάκια δεν βελτιώνεται με ψίχουλα…

Ας μην πανηγυρίζουμε καλύτερα με την αύξηση του 8% στις συντάξεις γιατί η ζωή στα γεροντάκια… με ψίχουλα μάλλον δεν βελτιώνεται και πολύ!!!

Η ζωή στα γεροντάκια δεν βελτιώνεται με ψίχουλα…

Διαβάζουμε πως κάποιες χιλιάδες συνταξιούχων θα δουν από 1/1/2023, λόγω του πληθωρισμού και του ΑΕΠ που «σκαρφάλωσαν» στα ύψη, αύξηση στις συντάξεις τους κατά 8%.

Βλέπεις το 8% και λες μια χαρά είναι αν το συγκρίνεις με το 2% αύξηση που παίρνουν οι μισθοί όσων εργάζονται.

Μετά όμως κοιτάζεις τα στοιχεία που έχουν σταλεί από την  ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και διαπιστώνεις ότι περίπου οι μισοί δικαιούχοι της αύξησης 815.605 συνταξιούχοι (48,5%) έχουν εισόδημα έως 600 ευρώ το μήνα (μεικτά), ενώ 405.822 συνταξιούχοι (24,13%) έχουν εισόδημα από 600,01 έως 900 ευρώ.

Και βέβαια εύλογα αναρωτιέσαι πως μπορεί ένας άνθρωπος, αν δεν έχει άλλη πηγή εισοδήματος, να ζήσει στην Ελλάδα της ακρίβειας με αυτά τα χρήματα.

Άραγε οι πολιτικοί παράγοντες που αποφασίζουν με περισσή ευκολία και δίνουν τρελά ποσά στον Πάτση και κάθε Πάτση (γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) έχουν αναρωτηθεί πως βγάζουν το μήνα τα γεροντάκια με τις συντάξεις πείνας που λαμβάνουν;

Και δε ντρέπονται να καμαρώνουν όταν ανακοινώνουν αυξήσεις στις συντάξεις που δεν κάνουν καμία διαφορά στη ζωή αυτών των ανθρώπων;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon