cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 21.05 2024

Μάξιμος, Γρηγόρης και σούπα το κατακαλόκαιρο

Το πώς μπλέχτηκαν Μάξιμος και Γρηγόρης μαζί σε μια “δημοσιογραφική σούπα”, κανένας δεν κατάλαβε…

Μάξιμος, Γρηγόρης και σούπα το κατακαλόκαιρο
Ο Μάξιμος Σενετάκης και ο Γρηγόρης Νικολιδάκης στο δημαρχείο στο δήμο Φαιστού.

Κάποιες φορές και η δημοσιογραφία ή για να το πούμε πιο σωστά η παραφιλολογία οφείλουν να έχουν και όρια. 

Κι επειδή νομίζουμε πως ούτε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, ούτε όμως και ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης έχουν κάποια ανάγκη να διευκρινίσουν γεγονότα, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να το πράξουμε, προς αποκατάσταση κάποιων βασικών θεμάτων που δεν θα έπρεπε να προκύπτουν καν. 

Κατ’ αρχάς η εμπλοκή του Μάξιμου Σενετάκη με το Δήμο Ηρακλείου και η πιθανότητα να του προτείνει μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει επικεφαλής μιας παράταξης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη ούτε έχει ασχοληθεί ποτέ επίσημα με τις υποψηφιότητες στο Ηράκλειο, ούτε και θα έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία. Υπάρχουν όργανα και άνθρωποι που φροντίζουν γι’ αυτό και τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται πως οι επιλογές και οι στρατηγικές βγαίνουν. 

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ο Μάξιμος Σενετάκης είναι ένας νέος πολιτικός, με μια καριέρα και προσφορά στο κοινοβούλιο που προφανώς δεν έχει κάνει τον κύκλο της. Έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή και σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα μιας αλλαγής πλεύσης προς την Αυτοδιοίκηση. Και ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει πως το ενδιαφέρον του στρέφεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούνται οι όποιες επαφές με τον πρωθυπουργό. 

Από την άλλη τώρα… ο Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης, είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται από την εφηβεία του στα πολιτικά δρώμενα και σχεδόν σε όλη του την καριέρα σε θέσεις ευθύνης. Η θητεία του ως Δήμαρχος, που έρχεται μετά από δεκαετίες υπηρεσίας στην αυτοδιοίκηση, αποδεικνύει μάλιστα τις ικανότητες, αλλά και την αποτελεσματικότητα του, με χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο Δήμο Φαιστού εκτελεί ήδη έργα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ με προοπτικές για πολύ μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις και απορροφήσεις κονδυλίων από κάθε διαθέσιμο εθνικό ή κοινοτικό πόρο. 

Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματικότητα και ο χαρακτήρας του, έχουν δημιουργήσει σιωπηλά, αλλά δυναμικά έναν ισχυρό πυρήνα, που είναι πολύ δύσκολο να διαρραγεί αφενός ή να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες. 

Υπ’ αυτή την έννοια, κάθε πιθανός σύμμαχος ή αντίπαλος είναι ένα ακόμα κομμάτι σε ένα παζλ, το οποίο θα αποκαλυφθεί τη βραδιά των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. 

Τώρα… πώς μπλέχτηκαν Μάξιμος και Γρηγόρης μαζί σε μια “δημοσιογραφική σούπα”, κανένας δεν κατάλαβε. Και κανένας δεν κατάλαβε γιατί ερωτήθηκε ο Μάξιμος αν έχει σκοπό να κατέβει στη Φαιστό υποψήφιος δήμαρχος που ήταν μια ερώτηση τόσο άκυρη, όσο και η φασολάδα ή οποιαδήποτε σούπα το κατακαλόκαιρο. 

Προφανώς και ο δήμαρχος Φαιστού, έχοντας αίσθηση του χιούμορ, απάντησε πως αν κατέβει θα του παραχωρήσει τη θέση του. Διότι πώς αλλιώς να προσεγγίσεις τέτοιες “προσεγγίσεις”, αν δεν επιστρατεύσεις και λίγο χιούμορ;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon