cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 11.05 2024

Όχι, δεν τιμάτε την Εργατική Πρωτομαγιά με αύξηση ένα 50άρικο…

Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, δεν την τιμάτε την Εργατική Πρωτομαγιά με μισθούς της τάξης των 713 ευρώ όταν το κόστος ζωής έχει φθάσει στα ύψη και οι λογαριασμοί ρεύματος ακόμα και για μια γκαρσονιέρα ξεπερνούν τα 500 ευρώ…

Όχι, δεν τιμάτε την Εργατική Πρωτομαγιά με αύξηση ένα 50άρικο…

Αν θέλετε να τιμήσετε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις, τότε κάντε ελέγχους να δείτε πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με βασικό μισθό ενώ έχουν προϋπηρεσία πολλών χρόνων.

  • Δείτε πόσοι ασφαλίζονται με 4ωρα και εργάζονται 8 και 10 ώρες.
  • Δείτε πόσοι εργοδότες πιστώνουν δώρα και επιδόματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς εργαζομένων και μετά τα παίρνουν πίσω, με το έτσι θέλω.
  • Δείτε την υπερεκμετάλλευση σε χώρους εργασίας, την απουσία μέτρων ασφαλείας, τα ανασφάλιστα μεροκάματα… έχετε πολλά να δείτε και να διορθώσετε για να μιλήσετε για τιμή προς την εργατική τάξη.

Και για να ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την αύξηση του κατώτατου μισθού έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 

«Υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με την εφαρμογή ενός μέτρου ουσίας για τους εργαζόμενους: την αύξηση της βασικής αμοιβής κατά 50 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει έναν 15ο μισθό κάθε χρόνο. Και, ταυτόχρονα, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 31 ευρώ τον μήνα. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών και κυρίως των πιο αδύναμων. Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας όχι με συνθήματα, αλλά με πράξεις!»

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon