cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

«Πάνδημο» φέτος το λιομάζωμα

«Λαϊκό προσκύνημα» αυτό που γίνεται φέτος στην κρητική ύπαιθρο με το λιομάζωμα – Ουρές αυτοκινήτων νωρίς το πρωί στα τελευταία φανάρια της πόλης στους δρόμους που οδηγούν στα χωριά

«Πάνδημο» φέτος το λιομάζωμα

«Λαϊκό προσκύνημα» αυτό που γίνεται φέτος στην κρητική ύπαιθρο με το λιομάζωμα.

Εκτοξεύθηκε η τιμή του ελαιολάδου κι εκεί που τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι δεν κουνούσαν από τα σπίτια τους στις πόλεις για να μαζέψουν τις ελιές τους φέτος έχουν ξεχυθεί στα χωριά τους και ραβδίζουν.

Βέβαια για τη μαζική συμμετοχή ευθύνη έχουν και τα υψηλά μεροκάματα των εργατών που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και τα 100 ευρώ την ημέρα ανά άτομο.

Για να καρπωθεί λοιπόν ο ιδιοκτήτης ελαιοδέντρων την υπεραξία της καλής τιμής του προϊόντος πρέπει να βοηθήσει κι εκείνος στη συγκομιδή για να μειώσει τα κόστη.

Απόδειξη του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπάρχει φέτος για το λιομάζωμα αυτό που γίνεται νωρίς το πρωί και το απόγευμα στους δρόμους που οδηγούν στα χωριά. Στα τελευταία φανάρια της πόλης βλέπουμε ουρές αυτοκινήτων, λες και πάνε μαζικά σε πανηγύρι.

Αν και στην πραγματικότητα ένα πανηγύρι είναι, μια γιορτή μόνο που σ’ αυτή πάει κανείς και δεν του αδειάζει η τσέπη, αντίθετα τη γεμίζει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon