cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Να αφήσουν τις… παροτρύνσεις και να πιάσουν την ουσία

Με παροτρύνσεις προς τις τράπεζες δε λύνεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων – Το τραπεζικό σύστημα δεν θα αρθεί σε κανένα ύψος περιστάσεων γιατί ζητούμενο του είναι το κέρδος κι όχι η κοινωνική στήριξη

Να αφήσουν τις… παροτρύνσεις και να πιάσουν την ουσία

Ευτυχώς που στην Κυβέρνηση θυμήθηκαν πως υπάρχουν στην Ελλάδα τράπεζες που στραγγαλίζουν τους δανειολήπτες και είπαν να πουν μια καλή κουβέντα μπας και φιλοτιμηθούν να δείξουν ευσπλαχνία.

Εκλογές πλησιάζουν και οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια ή δάνεια που ακροβατούν προς το κόκκινο είναι πολλοί οπότε δεν χάνουν τίποτα να τους πουλήσουν ελπίδα.

Έτσι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως «Σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων, ανοδικών κινδύνων, έντονης μεταβλητότητας και υψηλής αβεβαιότητας – διεθνώς -, το τραπεζικό σύστημα οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ξέρει βέβαια πως από μόνο του το τραπεζικό σύστημα δεν θα αρθεί σε κανένα ύψος περιστάσεων γιατί ζητούμενο του είναι το κέρδος κι όχι η κοινωνική στήριξη.

Αυτή είναι δουλειά του Κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης…

οπότε στη ΝΔ ν’ αφήσουν τις παροτρύνσεις και να δουν πως θα προστατεύσουν, κάτω από τις συνθήκες ακραίας ακρίβειας και οικονομικής κρίσης που επικρατεί, τους ανθρώπους που αν και το θέλουν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon