cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Όταν η κοινή λογική πάει περίπατο βλέπεις τιμές στο e-Καταναλωτής

Δεν υπάρχει κοινή λογική για εκείνους που ακόμα επιμένουν με επιδόματα ασπιρίνες και με εφαρμογές σαν τον e-Καταναλωτή να λύσουν το οξύ πρόβλημα, κι όχι με μια μείωση του ΕΦΚ που θα αυξήσει τις καταναλώσεις…

Όταν η κοινή λογική πάει περίπατο βλέπεις τιμές στο e-Καταναλωτής

Είπαμε ν’ ακούσουμε τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που μας κάλεσε πάλι όλους εμάς τους καταναλωτές  να συμβουλευτούμε την εφαρμογή e-Καταναλωτής, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις τιμές στα καύσιμα, με απώτερο στόχο βέβαια να βρούμε μια λογική τιμή στην αμόλυβδη, μέσα στο χάος των ανατιμήσεων.

Η χαμηλότερη τιμή που είδαμε σε πρατήριο στο Ηράκλειο ήταν 2.289 ευρώ και η ακριβότερη, από τις θεωρητικά φθηνότερες, ήταν 2.424 ευρώ το λίτρο. Ωραία και τώρα τι; το λύσαμε το πρόβλημα της ακρίβειας επειδή είδαμε 10 τιμές; Γιατί μόνο τόσες εμφανίζει στην πόλη του Ηρακλείου.

Ή μήπως βρίσκει ο υπουργός την τιμή πώλησης της αμόλυβδης 2.289 ευρώ φθηνή και πρέπει να τρέξουμε να φουλάρουμε;

Είναι σαν να του λες του κ. Γεωργιάδη πονάει το δόντι μου και εκείνος να σου προτείνει να αγοράσεις καραμέλες. Μα όταν πονάει το δόντι δεν μπορείς να φας καθόλου πόσο μάλλον καραμέλες.

Έτσι κι όταν το πορτοφόλι είναι άδειο από τις διαρκείς ανατιμήσεις, παντού, δεν μπορείς να αγοράσεις αμόλυβδη με 2.289 ευρώ αλλά θα προτιμήσεις να κάνεις τις δουλειές σου με τα πόδια ή θα μειώσεις στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σου.

Ποιος είναι ο χαμένος λοιπόν από τη μειωμένη κατανάλωση; Δεν είναι το κράτος που περιμένει από τον φόρο στα καύσιμα να γεμίσει τα ταμεία του;

Κοινή λογική για εκείνους που ακόμα επιμένουν με επιδόματα ασπιρίνες και με εφαρμογές σαν τον e-Καταναλωτή να λύσουν το οξύ πρόβλημα, κι όχι με μια μείωση του ΕΦΚ που θα αυξήσει τις καταναλώσεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon