cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Γιατί δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα καύσιμα;

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, αποκάλυψε τον λόγο που δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα καύσιμα…

Γιατί δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα καύσιμα;

«Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή, ενώ με το fuel pass φθάνουν και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση: Κατευθείαν στο πορτοφόλι», είπε.

Σκυλακάκης: «Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες, όχι οι Έλληνες»!!!

«Παρεμβάσεις στα καύσιμα κάναμε και ήταν στοχευμένες. Γιατί όταν κάνεις στοχευμένες παρεμβάσεις βοηθάς τους ανθρώπους. Είστε βέβαιοι ότι αν μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης θα βρουν οι καταναλωτές στο βενζινάδικο αυτά που θα δώσουμε με τη μείωση; […] Αν μειώσουμε το ΦΠΑ το καλοκαίρι θα δώσουμε λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου για να πληρώσει λιγότερα ο τουρίστας».

Με τον τρόπο αυτό υπερασπίστηκε την την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το fuel pass.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός προχωρά σε παραδοξολογικές δηλώσεις. Τον Φεβρουάριο, επίσης σε ερώτημα για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, την είχε αρνηθεί με το επιχείρημα ότι θα ευνοούσε τους πλούσιους:

«Τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο, διότι δεν έχουν αυτοκίνητο. Τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο, πως να το κάνουμε; Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι και τα λοιπά, δεν έχουν αυτοκίνητο. Αυτοί, δε, που έχουν δύο ή τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες και φτωχούς της κοινωνίας, θα επωφεληθούν περισσότερο. Οπότε, να κάνουμε μια μείωση φόρου που θα ωφελεί τους πιο πλούσιους και θα αφήνει τελείως απροστάτευτους τους φτωχότερους, φαίνεται παράλογο», είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι έχουμε από τα πιο φθηνά καύσιμα στην Ευρώπη …αν δεν υπολογίσει κανείς τους φόρους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon