cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ;

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη “πασοκική ζωή” παρά παρέα με την “Καϊλή Νέα Δημοκρατία”; Πως επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Καϊλή;

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ;

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό καθώς η υπόθεση Καϊλή, που ήρθε να προστεθεί στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γκρεμίζει οριστικά όπως φαίνεται, τις γέφυρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρότινος ήταν δεδομένες για την πλειοψηφία των στελεχών του ιστορικού «κινήματος» στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

✍️ ο θείος Γιώργος (Γιώργος Ζωγράφος), τον ακούτε και στο καθημερινό podcast: ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; )

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλάμβανε το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, εφόσον βέβαια το επέτρεπαν και οι αριθμητικοί συσχετισμοί.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί βρίσκονται τώρα στον αέρα καθώς η ηγεσία Ανδρουλάκη φαίνεται να επιλέγει ένα πιο σαφές αντιδεξιό στίγμα στην προσπάθεια της να επαναπατρίσει ένα μέρος τουλάχιστον των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν μετά την μνημονιακή λαίλαπα και την συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η προσπάθεια αυτή θα συναντήσει πολλά εμπόδια καθώς οι λεγόμενοι «εκσυγχρονιστές» στην πλειοψηφία τους, μεταξύ αυτών και η κυρία Καϊλή, προκρίνουν την συνεργασία με την ΝΔ.

Έτσι η διαγραφή της, με συνοπτικές διαδικασίες, στέλνει και μήνυμα-προειδοποίηση στους υπόλοιπους πως η ηγεσία δεν θα ανεχτεί φιλοΝΔ φάλτσα στην πορεία προς της εκλογές και ταυτόχρονα προσπαθεί να οριοθετήσει από τα δεξιά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αυτό το τελευταίο πάντως θα αποδειχθεί πιθανώς και το πιο δύσκολο καθώς η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων στέλνει ανησυχητικά μηνύματα στην Χαριλάου Τρικούπη: σημαντικό τμήμα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως βρίσκεται πιο κοντά στην ΝΔ παρά στην κεντροαριστερά.

Πράγμα που σημαίνει πως σε πιθανές δεύτερες εκλογές, σε συνθήκες ισχυρής πόλωσης, οι ψηφοφόροι αυτοί θα μπορούσαν να βρεθούν στην κάλπη της ΝΔ με καταστροφικές για το «κίνημα» συνέπειες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon