cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο Cretanews

Σχόλιο του Cretanews για τον νέο… προτζέκτορα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο “ενόχλησε” τους συντρόφους και μας απάντησαν!!!

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο Cretanews

Με αφορμή φωτογραφία που “έπιασαν” οι “κοριοί” μας στα social media γράψαμε σχόλιο κυρίως για να… “τρολάρουμε” λίγο την διαδικασία “εκσυγχρονισμού” στην οποία φαίνεται να βρίσκεται και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον νέο… προτζέκτορα! Τολμήσαμε δε να “τρολάρουμε” λίγο παραπάνω την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και να αναφερθούμε και στις πολιτικές ζυμώσεις που οργανώνονται τελευταία σε διάφορα συριζαϊκά ρακοκάζανα.

Σε περίπτωση που σας διέφυγε δείτε το σχετικό άρθρο παρακάτω…

Αυτό φαίνεται “ενόχλησε” τους συντρόφους και μας απάντησαν με σχετική τους επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω. Σε περίπτωση όμως που είστε και λάτρεις της τυπικότητας μπορείτε να την δείτε αυτούσια – αυτούσια ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο (μη φοβάστε δεν θα σας παγιδεύσουμε με το Predator, δεν κάνουμε εμείς τέτοια κόλπα).

Αναλυτικά η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου

Αγαπητό cretanews, είναι ελπιδοφόρο που «παρακολουθείς» (https://www.cretanews.eu/politiki/sti-nea-epochi-prochora-o-syriza-hrakleiou/), τις δραστηριότητες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, εσύ και οι συνεργάτες σου και όχι (ελπίζουμε) το predator!!

Είμαστε χαρούμενοι, γιατί εκτός από την αναφορά σου στην ανανέωση και ευπρεπισμό των γραφείων μας, θα έχεις ήδη ενημερώσει τους επισκέπτες των σελίδων του ιστοτόπου σου, πόσες φορές χρησιμοποιήσαμε τον ίδιο αυτό προτζέκτορα τα τελευταία χρόνια για δεκάδες σημαντικές ελπίζουμε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες: Για την εκπαίδευση στα χρόνια του covid (2020, 2021), για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (2020), για εργασιακά θέματα, για δεκάδες τηλεδιασκέψεις κλπ.

Το ίδιο χαρούμενοι είμαστε γιατί πιστεύουμε ότι θα έχεις ήδη ενημερώσει τους επισκέπτες σου για τις παρακάτω δράσεις μας μόνο τον τελευταίο διάστημα:

  • Δημιουργία και λειτουργία των νέων μας γραφείων, των αντίστοιχων Ο.Μ στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Μοίρες.
  • Εβδομαδιαίες δράσεις σε λαϊκές αγορές και συνοικίες για την ακρίβεια
  • Επισκέψεις υπευθύνων του αγροτικού Τομέα σε χωριά του Νομού μας και ομιλίες για το ζήτημα.
  • Επισκέψεις σε κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου, σε ανύποπτο χρόνο και καταγγελία μας για ανυπαρξία κρατικής μέριμνας.
  • Δράσεις για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 9 του Νοέμβρη και συμμετοχή των οργανώσεών μας.
  • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  • Τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας (καθημερινά ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ και παρεμβάσεις), δεν τις αναφέρουμε, γιατί ήδη θα έχουν γίνει κτήμα των επισκεπτών σου και δεν θέλουμε να κουράσουμε.

Επίσης να παραδεχτούμε, κάνοντας την αυτοκριτική μας, ότι μαζευόμαστε και σε ρακοκάζανα. Ναι τρία τον αριθμό φέτος, από ισάριθμες οργανώσεις μας. Ελπίζουμε σε περισσότερα του χρόνου. (!!!) Εκτός από το μεγάλο (πάλη για μια καλύτερη ζωή), μας αρέσει το ωραίο, κάθε τι που ομορφαίνει τη ζωή (*), όσο για το συγκλονιστικό, ανήκει στα προσωπικά δεδομένα, που ελπίζουμε η ΚΥΠ, του κ. Μητσοτάκη, να μην τα έχει προσεγγίσει.

(*) Στα αυτοσχέδια μαθήματα που οργάνωναν μέσα στη φυλακή ο Μπελογιάννης είχε πει μια μέρα στους συγκρατούμενούς του ότι είναι τρία τα συστατικά που πρέπει να έχει η ζωή – το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό σέρνεται πίσω από τη ζωή. Το ωραίο είναι καθετί που ομορφαίνει τη ζωή – η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.”
Ξ. Κοντιάδης, Η τρέλα ν’ αλλάξουν τον κόσμο, εκδ. Τόπος


Λοιπόν… καταρχάς ευχαριστούμε για την απάντηση. Predator δεν έχουμε σίγουρα, έχουμε όμως “κοριούς” και φυσικά κάνουμε τις δικές μας Επισυνδέσεις. Μπορείτε να τις ακούσετε με δική σας ευθύνη στον σύνδεσμο: CretaPods Επισυνδέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η ύπαρξη του προτζέκτορα σας, μας είχε διαφύγει, για να κάνουμε και εμείς την δική μας αυτοκριτική. Μπορεί βέβαια και να μην το είχατε επικοινωνήσει τόσο, όσο αξίζει, εν έτη 2022, ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός.

Επίσης θυμίζουμε ότι το Cretanews βγήκε στον αέρα τον Απρίλιο του 2022, οπότε πρακτικά θα ήταν αδύνατο να έχουμε καλύψει ή ακόμα ακόμα και να γνωρίζουμε για τις δράσεις σας σε παλαιότερα έτη.

Επιπλέον το Cretanews δεν είναι ένα site σαν όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να έχετε συνηθίσει. Όπως έχουμε αναφέρει σχετικά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας δεν είμαστε ειδησεογραφικό site, αλλά site άποψης και σχολιασμού. Είμαστε Ανεξάρτητοι, Αδέσμευτοι, Ελεύθεροι και κυρίως… Ωραίοι!!! (Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Τι είναι το CretaNews; και εδώ: Η σωστή πλευρά της δημοσιογραφίας)

Που σημαίνει ότι πρακτικά δεν ασκούμε την “γνωστή” δημοσιογραφία των Δελτίων Τύπου και των Ανακοινώσεων. Αυτό το μοντέλο έχει κουράσει και ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη. Αν τώρα εσείς συνεχίζετε να κάνετε πολιτική και κυρίως τώρα αντιπολίτευση με ανακοινώσεις και δελτία τύπου με γεια σας και χαρά σας. Δεν λειτουργεί όμως να ξέρετε…

Παρόλα αυτά, ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που αναφέρετε στην απάντηση σας θα τα βρείτε παρακάτω…

Για το πολυτεχνείο…

Γενικά η λέξη κλειδί ΣΥΡΙΖΑ στο site μας (που επαναλαμβάνω δεν είναι ειδησεογραφικό αλλά σχολιογραφικό, που δεν ακολουθεί το μοντέλο του “ένα άρθρο ανά 5 λεπτά”, διότι πολύ απλά η υπερπληροφόρηση σκοτώνει τελικά την ίδια την πληροφορία, και που μετράει 6-7 μήνες λειτουργίας) δίνει 22+ σελίδες αποτελεσμάτων και συνολικά χονδρικά – χονδρικά πάνω από 350 άρθρα!!! Υπάρχουν και άλλα προφανώς με άλλες λέξεις κλειδιά τα οποία όμως αφορούν με τον έναν ή άλλο τρόπο το κόμμα και τις δράσεις σας (τοπικά και κεντρικά).

Προφανώς μέσα σε αυτά υπάρχουν και πολλά σχόλια, πάρα πολλά σχόλια. Κάποια από αυτά με έντονη και αιχμηρή κριτική. Αν σας “ενόχλησε” το σχόλιο – τρολάρισμα για τον… “προτζέκτορα”, τότε σας προτείνω καλύτερα να μην μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε και τα υπόλοιπα.

Εντωμεταξύ πάνω στο “ψάξιμο” είδα πως μέχρι και την παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους λαγοκέφαλους έχουμε ανεβάσει, δείτε την παρακάτω…

Προφανώς και θα μας έχουν “ξεφύγει” κάποιες (πολλές) δράσεις, άλλωστε κανείς δεν είναι “άσφαλτος”. Και σίγουρα όχι και εσείς.

Μα είναι δυνατόν σύντροφοι όμως να απαντάτε με σοβαρό και περισπούδαστο ύφος σε σχόλιο – τρολάρισμα για έναν προτζέκτορα; Και μάλιστα να μπερδεύετε μέσα και τον… Μπελογιάννη;

Ποιον; Τον Μπελογιάννη που αν σας έβλεπε (όχι εσάς ασφαλώς, το όλον του ΣΥΡΙΖΑ) από μια μεριά να κάνετε “χαρούλες” με τον… “διαβολικό Τραμπ” και την “μαντάμ Μέρκελ” θα πήγαινε μόνος του στο απόσπασμα ξανά…

Όπως και να χει… τώρα που έχετε και τον προτζέκτορα μπορείτε να προβάλετε και το cretanews εκεί και κυρίως τα “αιχμηρά” σχόλια μας και να κάνετε μια “διαβούλευση” μετά για το τι θα απαντάτε στην συνέχεια, αν κρίνετε σκόπιμο να απαντήσετε σε κάτι βέβαια. Να πιάσει τόπο και ο προτζέκτορας βρε αδερφέ.

Αλήθεια σε άλλα τοπικά sites που σας έχουν ασκήσει κατά καιρούς αιχμηρή κριτική έχετε απαντήσει ξανά;

Εναλλακτικά μπορείτε να προβάλετε και παρουσιάσεις για media training ή να βλέπετε τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και να μελετάτε τα dos και don’ts με την ομάδα των επικοινωνιολόγων σας. Φαντάζομαι πως θα έχετε επικοινωνιολόγους και πολιτικούς μαρκετίστες, σωστά; Εκλογές έρχονται σε λίγο καιρό. Καλή η ουσία δεν λέω, αλλά έχει την σημασία της και η… σωστή επικοινωνία.

Διότι δεν μπορεί οι άλλοι να πηγαίνουν με τις ναυαρχίδες της ενημέρωσης και ναι με τις λίστες Πέτσα κλπ κλπ και εσείς να βασίζετε τον αγώνα σας σε… προτζέκτορες και ρακοκάζανα ή και επισκέψεις σε λαϊκές και άλλες κοινωνικές δομές. Δεν λέμε ότι δεν χρειάζονται και αυτά. Ασφαλώς και χρειάζονται, δεν αρκούν όμως από μόνα τους σίγουρα. Και βέβαια από ένα σημείο και μετά αρχίζουν και να κουράζουν…

Και όχι σύντροφοι δεν μπορεί να βασίζετε την “αντιπολίτευση” σας μόνο σε έναν Τσίπρα και σε έναν Πολάκη και άντε σε μερικούς ακόμα. Και κυρίως δεν μπορείτε να περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις “αποκαλύψεις” του Βαξεβάνη και άλλων “ηρωικών” δημοσιογράφων ή και από την “πίεση” μερικών ακόμα αδέσμευτων – ανεξάρτητων ΜΜΕ στην Κυβέρνηση.

Επίσης η τακτική του ώριμου φρούτου εν έτη 2022 δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει και ειδικά δε για ένα κόμμα “αντίδρασης”. Ενδεχομένως αυτή η τακτική να μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα κόμμα εξουσίας, που εσείς σίγουρα δεν είσαστε. Μηχανισμούς δεν έχετε, κυβέρνηση γίνατε βέβαια αλλά τους αρμούς της εξουσίας δεν τους κατακτήσατε ποτέ.

Οπότε τι μένει; Μα φυσικά εσείς να την ρίξετε. Αν θέλετε, αν όχι τότε μπορείτε απλά να αράξετε και να βάλετε στον προτζέκτορα netflix που θεωρείται και… εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας. Υπάρχουν αρκετές σειρές εκεί που κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο “σύστημα” από ό,τι εσείς.

Φιλικά, τέλος, να αναφέρουμε πάντως ότι την κριτική από εμάς να μην την φοβάστε και κυρίως να μην σας “ενοχλεί”. Διότι είναι κριτική καθαρή και κυρίως μακριά από συμφέροντα. Θα πρέπει λοιπόν να την βλέπετε καλοπροαίρετα και κυρίως… δημιουργικά ή και ως πρόκληση, ακόμα καλύτερα.

Άντε, σύντροφοι και καλές προβολές στον προτζέκτορα σας ευχόμαστε!!! Και μην ξεχνάτε… στην πραγματική πάλη για μια καλύτερη ζωή, μαζί σας θα είμαστε και όχι απέναντι… όσο για την μουσική δεν τάζω γιατί είμαστε και λίγο μονόχνωτοι εμείς εδώ. Ωστόσο… αγάπη μόνο!!! Venceremos

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon