cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Αυτός είναι ο δικός μας όρκος στο Νοέμβρη!

Με το γνωστό ποίημα «Φοβάμαι» του Μανώλη Αναγνωστάκη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καλεί τις νέες και τους νέους για μαζική συμμετοχή σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη.

Αυτός είναι ο δικός μας όρκος στο Νοέμβρη!

“Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή. Τα καθεστώτα μπορεί να τα ρίξει μόνο ο λαός! Όλοι μαζί ενωμένοι για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ στην σχετική ανακοίνωση τους για την 17η Νοέμβρη.

Ενώ τονίζουν ότι η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του 73 συνεχίζει να ενοχλεί γιατί θυμίζει ότι η διέξοδος βρίσκεται πάντα στη συλλογική δράση, ειδικά τώρα που έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση με στελέχη της υμνητές της χούντας, αναθεωρητές της ιστορίας που προσβάλουν την μνήμη και τους αγώνες του λαού.

Με το γνωστό ποίημα «Φοβάμαι» του Μανώλη Αναγνωστάκη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καλεί τις νέες και τους νέους για μαζική συμμετοχή σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στην συνέχεια…

«Φοβᾶμαι»

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἄλλαζαν πεζοδρόμιο ὅταν σὲ συναντοῦσαν
καὶ τώρα σὲ λοιδοροῦν γιατὶ, λέει, δὲν βαδίζεις ἴσιο δρόμο.

Φοβᾶμαι, φοβᾶμαι πολλοὺς ἀνθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ἀκόμη περισσότερο.

(Μανώλης Αναγνωστακης)

Στη μνήμη των αγώνων και της αυτοθυσίας των φοιτητών 17 Νοέμβρη 1973 για την ελευθερία, το πιο σημαντικό αγαθό μας που καταργείται από μέρα σε μέρα. Οι αγώνες συνεχίζονται! Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή. Τα καθεστώτα μπορεί να τα ρίξει μόνο ο λαός! Όλοι μαζί ενωμένοι για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση!

Η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του 73 συνεχίζει να ενοχλεί γιατί θυμίζει ότι η διέξοδος βρίσκεται πάντα στη συλλογική δράση, ειδικά τώρα που έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση με στελέχη της υμνητές της χούντας, αναθεωρητές της ιστορίας που προσβάλουν την μνήμη και τους αγώνες του λαού.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και τις πορείες που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Να μη λείψει κανείς από την προσυγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης Πλατεία Δασκαλογιάννη στις 17.30 για να πάμε συντεταγμένα στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα ακολουθήσει πορεία στις 18.00.

Αυτός είναι ο δικός μας όρκος στο Νοέμβρη!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon