cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Αυτή κι αν είναι κατάντια…

Tη μια μέρα εμφανίζουν επιτυχία την προμήθεια μαχητικών και την άλλη κλείνει ΜΕΘ λόγω υποστελέχωσης. Τι ντροπή και κατάντια αλήθεια για μια χώρα της οποίας η Κυβέρνηση κορδώνεται στο εξωτερικό πως έχει καταφέρει να τη βγάλει από το τέλμα οδηγώντας την σε… ανάπτυξη

Αυτή κι αν είναι κατάντια…

Λεφτά για F-35 θα βρει ο Πρωθυπουργός, για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία άραγε θα κάνει το ίδιο ή όσοι έχουν χρήμα για ιδιωτικές δομές υγείας θα επιβιώνουν και οι υπόλοιποι θα παίζουν με το νόμο των πιθανοτήτων;

Λογικά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος που τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας, λόγω υποστελέχωσης, η Γ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Δε μιλάμε για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο αλλά για ένα μεγάλο νοσοκομείο στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας που κατάντησε να βάζει λουκέτο στην εντατική του.

Η μονάδα αποτελούνταν από 18 φορητές κλίνες και ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Μέχρι σήμερα υπολειτουργούσε με μόλις 9 ενεργά κρεβάτια από τα 18 και με 4 εντατικολόγους σε καθεστώς υπερεφημέρευσης.

Αν καταφέρουν να βρουν δανεικό προσωπικό θα την επαναλειτουργήσουν, λέει…

Και να ήταν μόνο το «Γ. Παπανικολάου» να πεις έτυχε, όμως σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν κι αντί να φροντίσουν να προσλάβουν προσωπικό για να τα ενισχύσουν μοιράζουν υποσχέσεις προσλήψεων και κάνουν λίστες χειρουργείων. Και το κερασάκι στην τούρτα σου πετάνε κατάμουτρα πως αν θες να «τρέξει» το χειρουργείο σου πρέπει να πληρώσεις για να σου κάνουν επέμβαση το απόγευμα.

Τι ντροπή και κατάντια αλήθεια για μια χώρα της οποίας η Κυβέρνηση κορδώνεται στο εξωτερικό πως έχει καταφέρει να τη βγάλει από το τέλμα προσφέροντας της οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon